Наградиха бургаски ученици в конкурс за есе

Наградиха бургаски ученици в конкурс за есе  - E-Burgas.com

Победителите в конкурса за есе на тема: „Лекарят – моето вдъхновение!“ бяха наградени на официална церемония в Конгресния център навръх Световния ден на здравния работник.

Приветствие към всички участници отправиха зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева и управителят на Комплексния онкологичен център проф. Христо Бозов, които наградиха и отличените.

Участие в конкурса взеха 5 студента от Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и 33 ученика от 8 до 12 клас от бургаските училища: ПГЧЕ ,,Васил Левски‘‘, СУ „Епископ Константин Преславски“, СУ “Юрий Гагарин”, ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, НЕГ „Гьоте“, АЕГ ,,Гео Милев", ПГРЕ „Г.С. Раковски“, училища от гр. Варна, гр. Шумен и Момчилград. Есетата бяха разгледани от тричленно експертно жури, в което имаше представители на ЦПЛР.

Класираните от 1 до 5 място в двете възрастови групи -студенти и ученици получиха грамота, ваучер за книги на стойност 50 лв. от името на Община Бургас, специални медицински баджове и клипборд от Асоциацията на студентите по медицина.

За учениците имаше и специални награди – те ще имат възможност да прекарат един ден със студентите по медицина, посещавайки лекционните им курсове във факултета и практическите им занятия в болничните клиники, където ще видят от първа линия работата с пациенти и същността на лекарската професия.

За първите три места от двете категории Д-р Лорис Мануелян подари екземпляр от последната си авторска стихосбирка „Първо беше ден, а после вечер…“

Участниците извън призовите места получиха сертификат за участие и подарък - клипборд.

Категория студенти:

Първо място - Патрисия Цветелинова Илиева- Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Второ място- Габриела Иванова Карабойчева- Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Трето място-Симона Илиева Йорданова- Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Четвърто място- Елеонора Данаилова Вълкова- Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Пето място- Фатме Осман Юмер- Медицински факултет към университет „Проф. д-р Асен Златаров“

Категория ученици:

Първо място- Ирен Янева -АЕГ "Гео Милев", гр. Бургас

Второ място - Дария Емилова Попова- НЕГ „Гьоте“, гр. Бургас

Трето място- Елизара Антонова Стоянова-ПГРЕ „Г.С. Раковски“, гр. Бургас

Четвърто място-Християна Николаева Германова -ПГЧЕ ,,Васил Левски’’, гр. Бургас

Пето място- Микаела Гунчева- IV ЕГ ,,Фредерик Жолио Кюри‘‘, гр. Варна

Специална награда на Кмета на Община Бургас, която е парична, бе присъдена на Валерия Иванова Куцарова от ПГЧЕ ,,Васил Левски’’.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Наградиха бургаските ученици, чиито проект бе отличен от БАН (Снимки) Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици
Тагове
ученици есе конкурс
Коментари

Още от последните новини