Бургаски младежи подемат кампания срещу тютюнопушенето

Бургаски младежи подемат кампания срещу тютюнопушенето - E-Burgas.com

Поводът за инициативата е Световния ден за борба с тютюнопушенето - 31 май

Деца и младежи ще призовават своите връстници и техните родители с кратки видео послания да не посягат към цигарите и да живеят здравословно. Инициативата е част от кампанията на Общинския съвет по наркотични вещества и отдел "Превенции и младежки дейности" към Община Бургас по повод 31 май - Международен ден за борба с тютюнопушенето, с надслов "Живей здравословно, избери кислорода!".

Всеки ден от седмицата до 31-ви май във фейсбук страницата на Общинския съвет по наркотични вещества "Антидрога - Бургас" ще бъдат публикувани видео послания на деца, които четат приказки за здраве.

Първото такова послание към бургазлии отправи 7-годишният Калоян Калинов от Бургас с приказката "Един обикновен човек", написана от ученика Александър Тенев на 11 години от ОУ "Братя Миладинови".

Видеото можете да проследите на: https://www.facebook.com/antidrogabs/?eid=ARAspMpTkjTV2gN_MzDNt07Y2exlN3tY0_8geOarVebYv5U3x1AHU1tSCsCrRwOfGaRUQFgUZt7bV60t

Свързани статии
Инициатива срещу тютюнопушенето започва в Бургас Обясниха на деца в Несебър защо не трябва да пушат Разбиха незаконен цех за пълнители на електронни цигари в Бургас (Снимки) Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн 5 неща, които искаме да променим след срещата с пандемията Проф. Давид Хаят: Как да намалим вредата от пушенето и риска от болести (Видео) Митницата пресече контрабанда на цигари скрити в тенекии за босилек (Снимки) Черна статистика: Първи сме по смъртност от тютюнопушене в Европа
Тагове
цигари тютюнопушене
Коментари

Още от последните новини