Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн

Митничари откриха над 180 хиляди контрабандни цигари и 24 кила тютюн - E-Burgas.com

По метода на анализа на риска митнически служители от Главна дирекция “Митническо разузнаване и разследване” - сектор “Авиоконтрол”, селектират за проверка две пратки, съдържащи общо 181 020 къса цигари и 23.6 кг. тютюн за пушене, облепени с български бандерол и подготвени за контрабанден износ.

На 12.03.2021 г. митническите служители селектират за проверка два товара, предназначени за Великобритания и съдържащи по описание в транспортните документи солети и макаронени изделия. При физически контрол е установено, че вътре в палетата са подредени съответно 64 000 къса (3200 кутии) цигари и 117 020 къса (5851 кутии) цигари, както и 23.6 кг. тютюн за пушене (590 пакета по 40 г.), които са оградени от обявените хранителни стоки. Двете пратки са предадени за изпращане в един и същи ден и са предназначени за Обединеното кралство, но са на различни изпращачи и пътуват с различни превозвачи.

Общото количество от 181 020 къса цигари и 23.6 кг. тютюн за пушене, облепени с български бандерол, са задържани. Акцизните стоки по цени на българския пазар са около  60 000 лева, а във Великобритания биха могли да се пласират нелегално на няколко пъти по-висока стойност.

Галерия
Свързани статии
Разбиха незаконен цех за пълнители на електронни цигари в Бургас (Снимки) Бургаски митничари задържаха над 18 тона контрабандни препарати (Видео) Окошариха украинец в Поморие заради контрабандни цигари Бургаски митничари пресякоха контрабанда за 25 бона Контрабанди над 1 млн.лева откриха на "Капитан Андреево" Топ удар на Дунав мост: Задържаха близо 50 кг хеорин Хиляди ментета на световни марки дрехи задържаха на "Капитан Андреево" Митничари откриха 9 кг контрабандно сребро в камион (Снимки) Огромно количество паста за наргиле откриха на "Капитан Андреево" (Снимки) Контрабандни половин милион лева задържаха на "Капитан Андреево"
Тагове
контрабанда цигари тютюн
Коментари

Още от последните новини