Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо

Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо - E-Burgas.com

"Призован съм на разпит в прокуратурата. Подробности няма да давам, защото тече производство". Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По информация на NOVA разпитът ще се проведе в 15 часа в понеделник. 

"Претършуваха всичко – тавани, чинии, тенджури, на двора, дрехи, чорапи – всичко долу. И върви един и снима. Белким да намерят нещо. Никога не съм имал златни кюлчета. Как да ги намерят? Никога Горанов не ми е донасял пари. Треперих да не ми подхвърлят нещо, поне да бяха предупредили детето да не е там", разказа Борисов за вечерта на задържането си. 

"Накрая подписахме протокола и помислих, че си отиват, а те викат, че трябва да ме задържат. Попитах ги защо ме разкарват като панаирзжийска мечка, казаха, че това е заповедта. 24 часа никой не дойде да ни разпитва", допълни той. 

"След миналия четвъртък в България всеки може да арестува всеки, казвайки, че е свидетел на нещо, което не е сигурно..Във вторник тук беше посланика на украйна, заедно с нашите депутати. Дадохме му пълна подкрепа за Украйна. Казах ме му, че ако правителството внесе искане за подкрепа на Украйна, ние ще го подкрепим. Нахалството ми продължи на следващия ден с Порошенко, с Кличко и останалите я преподвърдихме. В четвъртък ме арестуваха, за да не може, ако влезе в парламента такова нещо, ГЕРБ да е обиден". Това заяви от своя страна ексфинансовият министър Владислав Горанов. 

По думите му евроатлантическата линия е ясна, точна и непоколебима. "Не искам да си представяте какво би станало, ако аз арестувам Станишев. Когато един съвестен гражданин доонесе доклада на секретните служби, който го загуби премиера Станишев, аз ходих като свидетел на Станишев, че при толкова много материали и подписи, които поставя един премиер, не може да не се сгреши. Тук премиерът става свидетел на човек по "Магнитски", подчерта експремиерът. 

И попита: "Ако нямаме доверие на нашата правосъдна система, департаментът какво каза? Всички видяхме, че това правителство не става, срива се. Сега се чудят как да откраднат зърното, откраднаха газа". 

"Тук сме, за да коментираме разпространените манипулации след задържането на Борисов, Горанов и Арнаудова, от страна на ръководителите на правителството. Чу се, че има доклад на Държавната финансова инспекция, съставен през лятото на 2021 г. и той е основание за незаконните действия предприети спрямо нас. Чу се и за друг доклад, който вероятно не съществува, но ще бъде любопитно да се види, и внушава нередности в контролните системи, свързани с европейските фондове. Това поставя под риск цялата система на еврофондовете". Това заяви на брифинг на ГЕРБ ексминистърът на финансите Владислав Горанов.

През декември 2019 година в МФ е постъпил сигнал от съдружници на г-н Божков, че определени хазартни оператори не прилагат коректно закона. В резултат на това в Държавната комисия по хазарта не постъпват неполагащият се размер такси, свързани с организирането на хазартни игри. „Аз като министър на финансите насочих този доклад към Държавната финансова инспекция. Тя установява, че действително за период от време има декларирани и отчели по-малко  от дължимите такси”, заяви Горанов.

"Технологията тук е важна. Арест на лидера на опозицията, разпореден след показания на министър.-председателя, издава тотална институционална неграмотност. Част от твърденията, които чухме от г-н Петков, изразявам се възпитано – не отговарят на истината. Аз не бих се учудил ако Европейската комисия спре финансирането към България заради твърденията на министър-председателя, че българската контролна система не работи", посочи от своя страна Томислав Дончев. 

"За правото като част от правата на човека - говорихме вече много. Аз очаквах след седмия ден на този незаконен арест по софийските улици да има тълпи от правозащитни организации. Очевидно не живеем в правова държава", заяви от своя страна Десислава Атанасова. 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС коментира и как прессъобщението за арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова се е появило часове преди реално задържането да се случи. 

И попита: „Това политическа бухалка и репресия ли е? Рашковото МВР да разпространява прессъобщение без европейската прокуратура да е намесва, без да става въпрос за 120 случая. Без  да става въпрос за задържани лица към момента, когато е разпространено това съобщение. В цялото това съобщение единственото вярно нещо са имената на Борисов, Горанов, Стоянова и Арнаудова”, категорична беше Атанасова.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам ГЕРБ поиска оставката на правителството Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
Бойко Борисов ГЕРБ
Коментари

Още от последните новини