Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички

Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички - E-Burgas.com

"Най-важно сега е кой е с Путин и кой срещу него" заяви лидерът на ГЕРБ

"Предполагам, че това не е ново за вас. Когато имаш тези данни зад гърба, можеш да разсъждаваш на глас и да видиш какви са реалностите. Тези избори показаха, че народът на никого не даде самостоятелно право да управлява. Казаха да спрем да враждуваме, защото всички избиратели страдат еднакво", заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите.

"За да е по-ведра обстановката, ще използвам само една шега. Тяхното знаме г-н Бойко Рашков в Перник загуби с двоен резултат от ГЕРБ. И тази създавана от тях илюзия изчезна. Много такива изчезнаха.

Това са неща, които ако гледаме назад, всичко ще стане съвсем сложно. Близо 70 процента от хората казаха, че искат избори. При следващ вот всички трябва да знаят, че нищо различно няма да се получи. Ще имаме държава без парламент. Предлагам на останалите да се дръпнем назад. След като те считат, че имаме антагонистични отношения. Ранното ми пенсиониране се оказа неправилно. Не могат да побеждавам на избори с такъв резултат. Благодаря на всички, които ни подкрепиха и на структурите, които работеха.

Има няколко предложения. Кое е най-важното у нас? Първото важно и за света, а именно кой е с Путин и кой срещу него? Нека това да е първата тема, по която ясно да си заявим позициите. Това е избор. Ако искаме да тласкаме държавата към нови избори, това е идеално за Путин.

Българският народ ясно показа, че 67 процента са за така наречените проатлантически партии. Сложим ли БСП стават 77. Народът е посочил, че голяма част от него е за продължаване на този път.

Втората тема е инфлация, финанси, икономика и енергетика. Това също минава през решение на парламента. Колко е ужасно това, което ни завещаха, вчера отново ни показаха пазарите. Вчера поискаха 200 млн. , а им дадоха 100 при 4 процента лихва. Държавата изглежда отвратително и няма пари. Това може да се реши с редовно правителство. Отиваме в Еврозоната, заявяваме твърда позиция, че влизаме там и пазарите веднага ще се успокоят. Лихвите ще паднат и ще можем да запушим дупките в хазната.

От къде идва това самочувствие на Асен Василев, когато е загубил изборите? Той знае в какво състояние е оставил страната. Това е крах. Социалните помощи чукат на вратата. Не можеш да оставиш народа без подкрепа.

Той знае какъв обран бостан е оставил. Който влезе в това управление, ще понесе чудовищни щети. Учудиха ме Никодимов и Иван Костов. Казват да направим правителство с Възраждане. Това са коментари на хора, които са незагрижени за това, което ще се случи с хората. При подобна реторика не виждам изход.

Вариант, в който да управляваме с ДПС, Янев и Възраждане не виждам. Не виждам обаче и друг вариант. Ето ги и новите избори. Аз съм загрижен за това, което става в региона. Мои приятели ме упрекват, че не съм възторжен и не съм илзязал след изборите. Реално това е триумф над мракобесието, над което бяхме подложени.

Ще предложим това, което беше през 90-те. Контактна група с преговарящи екипи. Ще поканим хора с безспорна репутация. Ще поканим Плевнелиев, Паси и те да проведат като модератори преговорите.

Същата тема са финансите. Разбирам, че Асен Василев иска да счупим държавата. Ние ще те подкрепим в социалната сфера. И аз обичам пенсионерите. Няма да строим и ремонтираме. Ще им подкрепим социалната сфера да си сложат тяхната подкрепа.

ДБ говорят за съдебна реформа. Ние сме дали нашата програма. Те да предложат тяхната и ще ги подкрепим. Искаме реформа, в която институциите да са така подредени, че да нямат значение имената. Да кажат с кого искат да преговарят? С тези хора дълго сме били в едни кабинети. Опитваме се да успокоим ситуацията. Някои го наричат национално съгласие или експертно.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/politika/2022/10/04/boiko-borisov-ne-iskam-da-sym-premier-predlagame-pregovori-s-vsichki.545872
 

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват
Тагове
Бойко Борисов ГЕРБ
Коментари

Още от последните новини