Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета

Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета - E-Burgas.com

Осъдиха бившия премиер Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета. Решението е на Софийския районен съд. Лидерът на ГЕРБ трябва да плати на бившата началничка на кабинета на ексминистъра на вътрешните работи Бойко Рашков Елена Фичерова, съобщи EURACTIV, като се позова на съдебните регистри.

Фичерова е завела дело за 10 000 лв., разгневена от думите на Борисов на пресконференция от 3 юни м.г., на която без да я назовава по име, я оклеветил. Лидерът на ГЕРБ обаче не остави никакво съмнение за кого се отнасят думите му, като каза, че има предвид началник на кабинета на Рашков.

"...вчера си е подала оставката. Кога? Когато вече всичко, което я е интересувало в МВР и службите, го е взела, за да информира този, който я е пратил там. Нямаше друго обяснение. Аз нямам друго обяснение", каза Борисов.

Фичерова подаде оставка дни, след като зае поста в МВР. Пресцентърът на ведомството обясни, че решението й е мотивирано от желанието да не причинява негативи за политическия кабинет.

Името на Елена Фичерова нашумя веднага, след като се разбра, че ще оглави политическия кабинет на Рашков. Тя се свързваше с партията на Васил Божков "Българско лято" - била е кандидат за народен представител, но по-късно по нейна воля е заличена от листата.


В началото на 2020 г. Фичерова е била дисциплинарно уволнена от КПКОНПИ. В позиция комисията твърди, че причината е конфликт на интереси, защото е участвала в процедура по собственото си назначаване като директор в дирекция.

През май 2018 г. е разпоредено извършването на подбор между служители с ръководни длъжности за заемане на длъжността „директор на дирекция „Координация, съгласуване и взаимодействие“. Явяват се трима, сред тях и самата Фичерова. Назначена е и заплатата й е повишена.

"На практика еднодневното „пребиваване“ на Елена Фичерова-Караиванова на директорската длъжност е било извършено само с цел създаване на основание за увеличаване на трудовото й възнаграждение. През август 2019 и февруари 2020 г. индивидуалното месечно възнаграждение на Фичерова е увеличено", обясниха тогава от КПКОНПИ.

Вътрешният министър Бойко Рашков пък по време на брифинг в Пловдив в средата на май м.г. обяви, че Фичерова ще направи изявление и ще даде факти за „високопоставен човек“, който всички познават. Изявление от нейна страна обаче не последва.

Свързани статии
Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото Без изненада: ГЕРБ избра Бойко Борисов за председател
Тагове
Бойко Борисов
Коментари

Още от последните новини