"Автомагистрали" давали обществени поръчки без да имат пари за тях

Снимка БГНЕС

”Автомагистрали - Черно море” имат договор с държавното дружество ”Автомагистрали”, който договор е в онази обща тема със свръхдоговарянето. Нашето дружество си е позволило да извърши свръхдоговаряне, да дава работа на фирми, без да има осигурено финансиране.” Това коментира служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, цитирана от Frognews.bg по повод днешния протест и блокада на пътни участъци от частната фирма ”Автомагистрали - Черно море”."

Тази фирма работи с договор от 11 януари т.г, който е трябвало да приключи на 25 март. На 25 март си удължава срока с анекс до 19 април. За останалата част от този километраж, който е 40 км, пак с един основен договор от 11 януари си удължава срока с анекс до 30 юни. След това завършва строежа на 17 юли, за което аз съм малко ядосана на фирмата, защото измъчихме всички български граждани точно в сезона на морето", уточни министърът.

Според нея фирмата си е свършила добре работата, с изключение на това закъснение.

"Днес ние сме изправени пред сериозен юридически проблем - при тези договори, в които не е осигурено финансиране и се нарушават множество закони, ако имахме всички пари дори и да платим, ние влизаме в хипотеза. В момента обаче и ние нямаме пари, тъй като чакаме актуализация на бюджета, чакаме някакво решение по въпроса", каза Комитова.

От МРРБ смятат да се обърнат към прокуратурата относно дали договорът е състоятелен.

"В друг живот аз ако нямам пари, не възлагам строителство. Вие трябва да попитате предишните управляващи на "Автомагистрали, на АПИ", заяви служебният министър.

Свързани статии
Искат промени в ЗОП заради корупцията в "Автомагистрали" Комитова: Собствениците на строителните фирми да се идентифицират, а не да пращат работници Граматиков: Пътни фирми с по двама-трима работници управлявали публичен ресурс за милиони Радев призова ЕС за по-сериозно отношение срещу корупцията в страната Над 80% от българите искат контрол над евросредтсвата, но не и от правителството Спипаха с подкуп висш държавен служител от ДФ "Земеделие" Комитова: Целевите пари за ремонти на "Тракия" не са отишли за това Виолета Комитова: Парите на АПИ са изхарчени до април Кирил Петков: Нито един от опасните язовири не е ремонтиран, а са надплатени 200 млн.лв. Ненов Димов отива на съд за корупция
Тагове
Автомагистрали корупция Виолета Комитова
Коментари

Още от последните новини