"Автомагистрали" давали обществени поръчки без да имат пари за тях

Снимка БГНЕС

”Автомагистрали - Черно море” имат договор с държавното дружество ”Автомагистрали”, който договор е в онази обща тема със свръхдоговарянето. Нашето дружество си е позволило да извърши свръхдоговаряне, да дава работа на фирми, без да има осигурено финансиране.” Това коментира служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, цитирана от Frognews.bg по повод днешния протест и блокада на пътни участъци от частната фирма ”Автомагистрали - Черно море”."

Тази фирма работи с договор от 11 януари т.г, който е трябвало да приключи на 25 март. На 25 март си удължава срока с анекс до 19 април. За останалата част от този километраж, който е 40 км, пак с един основен договор от 11 януари си удължава срока с анекс до 30 юни. След това завършва строежа на 17 юли, за което аз съм малко ядосана на фирмата, защото измъчихме всички български граждани точно в сезона на морето", уточни министърът.

Според нея фирмата си е свършила добре работата, с изключение на това закъснение.

"Днес ние сме изправени пред сериозен юридически проблем - при тези договори, в които не е осигурено финансиране и се нарушават множество закони, ако имахме всички пари дори и да платим, ние влизаме в хипотеза. В момента обаче и ние нямаме пари, тъй като чакаме актуализация на бюджета, чакаме някакво решение по въпроса", каза Комитова.

От МРРБ смятат да се обърнат към прокуратурата относно дали договорът е състоятелен.

"В друг живот аз ако нямам пари, не възлагам строителство. Вие трябва да попитате предишните управляващи на "Автомагистрали, на АПИ", заяви служебният министър.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков
Тагове
Автомагистрали корупция Виолета Комитова
Коментари

Още от последните новини