Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция

Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция - E-Burgas.com

Повече от 150 сигнала са получили европейските делегирани прокурори в България. Това каза пред БНТ служебният министър на правосъдието Крум Зарков. Той уточни, че не знае по колко от тези сигнали се работи. По думите му страната ни е на едно от първите места в Европа по подадени сигнали.

Зарков каза още, че европейските делегирани прокурори трябва да са независими от националните органи и затова е предвидено да имат и отделна сграда, в която да се помещават. Той подчерта, че областният управител на София е предложил 3 места, от които те да избират, и те са решили да се нанесат в бившата централа на СДС, защото се намира близо до представителството на Европейската комисия.

Правосъдният министър допълни, че продължава работата по Закона за противодействие на корупцията и комисията, която е предвидено да бъде създадена, за да се бори с корупцията по високите етажи на властта. По думите му тепърва ще се решава как ще се попълва квотата на тази комисия, но се обмисля членовете ѝ да не се избират от парламента.

"Може да се върнем към концепцията различни органи да назначават различни членове на комисията, а защо не и президентът да има свои представители", добави Зарков.

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Крум Зарков: Подготвяме закони по Плана за възстановяване Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков
Тагове
корупция крум зарков
Коментари

Още от последните новини