Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация

Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация  - E-Burgas.com

Бившият спортен министър Красен Кралев отговори публично на настоящия Радостин Василев по повод изнесените данни за злоупотреби при стопанисването на Зимния дворец.

Преди дни Василев пусна кадри от спортното съоръжение и обяви, че там "само е крадено" в последните години. Кралев контрира, че показаното е от място, което не се използва от 30-40 години и отсече, че "всички са доволни и благодарни" след ремонта на Зимния дворец.

Ето какво написа Красен Кралев по-рано днес:

"Силата е в истината!

Публикуваните преди два дни кадри от Министерството на младежта и спорта, за които се твърди, че са от „Зимния дворец“, са направени изключително манипулативно – целенасочено бяха показани помещения, които нямат абсолютно никакво отношение към спортно-тренировъчния процес и които никога не са били обект на ремонтни дейности. Във видеото се вижда  вход на сградата, който не се използва от 30-40 години. 

Кадрите от порутени помещения, за които се твърди, че се използват от спортисти, всъщност са заснети от две дискотеки и фитнес на територията на „Зимния дворец“, използвани от различни наематели в последните 20 години. 

Гигантската манипулация под формата на аматьорски видеоклип е очевидна. Ако „силата е в истината“ - защо не бяха показани кадри на „Зимния дворец“ преди и след ремонта – защо не снимаха основната или тренировъчната зала, нито  съблекалните?!

През 2017 година инвестирахме 5 милиона лева за спешен ремонт на основните помещения в „Зимния дворец“, които се използват от спортистите. Това е направено чрез ЕСКО договори, а не с държавни пари.

Бяха ремонтирани състезателната зала, тренировъчната зала, както и съблекалните за спортистите. Дограмата беше изцяло подменена,  беше поставена топлоизолация на покрива и на външните стени, беше подменена и осветителната инсталация. 

Аз поддържам постоянна връзка с  атлети като шампионката ни във фигурното пързаляне Александра Фейгин, с нейната треньорка Ина Лутай и други състезатели по фигурно пързаляне,  със състезателите по шортрек и с Евгения Раданова. 

Мога да ви уверя, че всички, които използват залите, са много благодарни и до днес за направеното в „Зимния дворец“.

Призовавам Радостин Василев най-после да влезе в ролята си на министър на младежта и спорта!"

Свързани статии
КПКОНПИ подхвана бивш вътрешен министър за пране на пари Гълъб Донев: България е правова държава, не е корумпирана Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Предлагат нова агенция да се бори с корупцията по високите етажи Демерджиев очаква разработки срещу сериозни политически играчи Зарков: Българските делегирани прокурори са получили над 150 сигнала за корупция Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград
Тагове
красен кралев радостин василев корупция
Коментари

Още от последните новини