Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков

Лаура Кьовеши пристига у нас по покана на Кирил Петков - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

По покана на министър-председателя Кирил Петков на посещение в София пристига европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщиха официално от Министерския съвет.

Срещата на министър-председателя Кирил Петков с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши ще се състои днес от 14 часа. Двамата ще обсъдят приоритетите на правителството за борба с корупцията и за съдебна реформа, както и взаимодействието между двете институции. След срещата Петков и Кьовеши ще направят изявления за медиите.

Това е второто посещение на европейският главен комисар у нас след встъпването й в длъжност.

Преди седмица министър-председателят Кирил Петков обяви, че Министерски съвет ще бъде директна точка за контакт към Европейската прокуратура, така че сигналите от МС ще постъпват директно към европрокуратурата, без да има посредници.

Според Петков тези нови отношения между двете институции ще дадат възможност изключително експедитивно да бъдат изпращани сигнали, свързани с корупция и злоупотреба с европейски средства, допълват от правителствената институция.

Свързани статии
Парични бонуси срещу сигнали за укриване на данъци Отговорът на Кралев за Зимния дворец: Видеото на министъра е манипулация Кирил Петков: Корупцията е инструмент за чуждо влияние, нужни са общи усилия за противодействие Посегнаха и на онкоболните: Източиха 200 хил.лв. от болница в Благоевград Бургазлии ще търсят помощ в правосъдното министерство заради имотни измами Зам.-мининистър Шишков: Целта е не да се спре пътното строителство, а да е в полза на обществото Откриха нарушения за милиони и при ремонтите на републиканската пътна мрежа Белгийска съдийка пристигна на обмен в бургаския съд МВР и НАП влязоха в "Автомагистрали" Искат промени в ЗОП заради корупцията в "Автомагистрали"
Тагове
кьовеши посещение корупция
Коментари

Още от последните новини