Зов за помощ: 17-годишният Марти събира средства за лечение с рядък вид тумор

Зов за помощ: 17-годишният Марти събира средства за лечение с рядък вид тумор - E-Burgas.com

17-годишно момче се бори с рядък вид тумор на гръбначния стълб. Сумата за лечението му в Турция е непосилна за семейството. „До преди две години тренирах в школата на ПФК "'Лудогорец"- Разград", каза пред bTV Мартин Христов. 

Болки в кръста в продължение на месеци преобръщат живота на Марти. „Туморът беше обхванал и канала на гръбначния стълб, затова детето се обездвижи", обясни Десислава Михнева. 

След спешна операция в болница във Варна Марти започва отново да ходи, но радостта за семейството е за кратко. Следват курсове химиотерапия, състоянието на 17-годишното момче се влошава и близките търсят помощ в съседна Турция. За лечението на Марти са необходими над 134 000 евро. От тях събрани едва 52 000. 

„Тази оферта не включва евентуално операцията, която предстои. Всяко едно влизане като усложнение по време на химиотерапиите ще е допълнително разход”, уточни майка му. 
Малко преди Марти да бъде настанен в болница и майка му се оперира от злокачествено о6разувание.3аради трудната ситуация в семейството приятели започват дарителска кампания. 
„Трябва да ги подкрепим, защото е дете, което все още не е изживяло пълноценно своя живот", заяви Албена Цонева. 

„Апелираме към всички, които могат да дарят средства за детето, за това да подкрепят един млад живот", призова Димитър Димитров. Сега мечтите на Марти са прости - да стане пожарникар и да спасява хора в беда. „Мечтая да се излекувам, да ходя пак нормално и да мога да водя нормален живот", сподели Марти. 

Дарителска сметка Титуляр Мартин Михайлов Христов 1BAN: BG44 СЕСВ 9790 10J1 4490 00 В1С: CECBBGSF ЦКБ АД клон Разград 

Сметка на майката: Десислава Иванова Михнева 1BAN: BG17 СЕСВ 9790 10Е9 2799 00 В1С: CECBBGSF ЦКБ АД клон Разград 

Свързани статии
Невероятен концерт на 28 декември събира средства в подкрепа на Георги Панайотов Зов за помощ! Продължава кампанията за Петя от Поморие, има спешна нужда от подкрепа Успешно трансплантираха стволови клетки на Марти от Бургас в Мексико, но има още процедури Да помогнем на Юлия! Майка не две деца има нужда от подкрепа в битката с тежка диагноза Зов за помощ! Бургазлията Иван Авджиев се нуждае от средства за лечение Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Майка от Поморие има нужда от помощ за лечение Организират благотворителен концерт в подкрепа на малкия Илиян в Черноморец Добрата новина! Събраха парите за лечението на малкия Виктор от Бургас Малкият Виктор от Бургас се нуждае спешно от средства за лечение
Тагове
зов за помощ
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Зов за помощ: 17-годишният Марти събира средства за лечение с рядък вид тумор - E-Burgas.com

Регата 24 Май