Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици

Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици - E-Burgas.com

Пристигна първата пратка школувани дървета от Холандия, които Община Бургас ще засади по улиците на града. Те са от видовете Acer plat. Emerald Queen и Acer plat. Globosum. Това са явори, подходящи за градска среда, които образуват хубава корона, но не са твърде високи – стигат до около 15 метра.

Направена е и поръчка за бройки Platanus hispanica Malburg. Това е разновидност на чинара, но дърветата са селектирани за градска среда и отново не стават твърде големи.

Закупените от Холандия екземпляри са общо 150. Това са вече развити средноразмерни и едроразмерни дървета на възраст между 12 и 15 години. Още тази седмица започва засаждането им по улиците „Кирил и Методий“, „Демокрация“, „Асен Златаров“ и други.

Община Бургас вече трета година продължава и своята инициатива да дава безплатно фиданки на хора, които искат да ги засадят в междублокови пространства из комплексите и кварталите на града.

Свързани статии
Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки) Обновена пътна мрежа очакват в Каблешково и Ахелой (Снимки) Затварят бул. "Демокрация" заради протест, променят маршрути на градския транспорт Общината: При реконструкцията на "Демокрация" водещи бяха правата и защитата на пешеходците В Поморие почистиха улиците след Гергьовденския панаир (Снимки) Бургазлии сеят фиданки на подходящи места в града (Снимки) Променят няколко автобусни маршрута заради асфалтиране на кръстовище Две от новите дръвчета на "Демокрация" жертви на автомобили
Тагове
дървета улици
Коментари

Още от последните новини