Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици

Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици - E-Burgas.com

Пристигна първата пратка школувани дървета от Холандия, които Община Бургас ще засади по улиците на града. Те са от видовете Acer plat. Emerald Queen и Acer plat. Globosum. Това са явори, подходящи за градска среда, които образуват хубава корона, но не са твърде високи – стигат до около 15 метра.

Направена е и поръчка за бройки Platanus hispanica Malburg. Това е разновидност на чинара, но дърветата са селектирани за градска среда и отново не стават твърде големи.

Закупените от Холандия екземпляри са общо 150. Това са вече развити средноразмерни и едроразмерни дървета на възраст между 12 и 15 години. Още тази седмица започва засаждането им по улиците „Кирил и Методий“, „Демокрация“, „Асен Златаров“ и други.

Община Бургас вече трета година продължава и своята инициатива да дава безплатно фиданки на хора, които искат да ги засадят в междублокови пространства из комплексите и кварталите на града.

Свързани статии
Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Временно затварят част от централна улица утре Ето как изглеждат някои обновени улици в ЦГЧ след ВиК ремонтите (Снимки) Ползвайте обходен маршрут, ако имате път по ул. "Братя Пренерови" утре Започват ремонти на пътя и в Северната промишлена зона Кърпят дупките в Бургас преди началото на зимния сезон Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас? Още 11 дървета в Странджа са обявени за вековни (Снимки)
Тагове
дървета улици
Коментари

Още от последните новини