Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици

Засаждат холандски дървета на големите бургаски улици - E-Burgas.com

Пристигна първата пратка школувани дървета от Холандия, които Община Бургас ще засади по улиците на града. Те са от видовете Acer plat. Emerald Queen и Acer plat. Globosum. Това са явори, подходящи за градска среда, които образуват хубава корона, но не са твърде високи – стигат до около 15 метра.

Направена е и поръчка за бройки Platanus hispanica Malburg. Това е разновидност на чинара, но дърветата са селектирани за градска среда и отново не стават твърде големи.

Закупените от Холандия екземпляри са общо 150. Това са вече развити средноразмерни и едроразмерни дървета на възраст между 12 и 15 години. Още тази седмица започва засаждането им по улиците „Кирил и Методий“, „Демокрация“, „Асен Златаров“ и други.

Община Бургас вече трета година продължава и своята инициатива да дава безплатно фиданки на хора, които искат да ги засадят в междублокови пространства из комплексите и кварталите на града.

Свързани статии
Започна акция по засаждане на 14 000 дръвчета Затварят алея за движение на МПС в Созопол заради ремонти Спират движението между "Патриарх Евтимий" и "Шейново" за две седмици заради ремонти Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас (Снимки) Отново затварят централна улица заради ВиК ремонт Приключи ремонтът на възлова улица в центъра на Бургас, до края на годината ще са готови още две (Снимки) Отложиха общественото обсъждане във Ветрен Провеждат обществено обсъждане за новата схема на движение във Ветрен Съветници питат защо общината премахва здрави дървета в комплексите Избягвайте да шофирате около кръстовището на ул. "Българка" във Ветрен утре
Тагове
дървета улици
Коментари

Още от последните новини