Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас?

Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул.
Снимка: Виолета Дивчева

Община Бургас твърди, че дърветата са стари и болни, затова ще бъдат заменени с ново озеленяване

До пореден конфликт на тема "Да бъде ли запазена старата растителност или да бъде подновена с нова" се стигна при ремонта на ул. "Самуил" в Бургас.

По цялата дължина на улицата тече поетапно подменяне на ВиК инфраструктурата, която не е подменяна от половин век, съобщават от общината. Това ще се случи сега на няколко етапа, като амбициите на общината са след това да бъде извършена основна реконструкция на пътната настилка и тротоарите.

Граждани обаче за пореден път негодуват, че се извършва пълно изсичане на дърветата. Днес в групата "Да запазим дърветата в Бургас" във Фейсбук отново бяха публикувани снимки, а хората там твърдят, че се изсичат напълно здрави дървета. Хората са притеснени, че точно в най-горещите месеци улицата остава без сянка и това ще продължи поне през следващите няколко години, докато евентуалните нови фиданки успеят да пораснат

От община Бургас обаче отговориха на въпрос на e-Burgas.com, че дърветата се изсичат, защото имат проблеми, болести и са с намалена дълговечност. Основно става дума за ясени и липи, които според специалистите в общината не са в добро състояние. Оттам изпратиха снимки, на които действително се вижда, че част от дърветата изгнили. 

Те също така гарантират, че улицата няма да остане без зеленина, като ще бъдат засадени млади, но развити и жизнени дървета. 

*част от снимките в галерията са на община Бургас, а други бяха публикувани във Фейсбук групата "Да запазим дърветата в Бургас"

 

Анкета
Галерия
Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Служители на АПИ излизат на протест
Тагове
дървета екология озеленяване протест
Коментари

Още от последните новини