Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул. "Самуил" в Бургас?

Пореден конфликт: Защо изсичат дърветата по ул.
Снимка: Виолета Дивчева

Община Бургас твърди, че дърветата са стари и болни, затова ще бъдат заменени с ново озеленяване

До пореден конфликт на тема "Да бъде ли запазена старата растителност или да бъде подновена с нова" се стигна при ремонта на ул. "Самуил" в Бургас.

По цялата дължина на улицата тече поетапно подменяне на ВиК инфраструктурата, която не е подменяна от половин век, съобщават от общината. Това ще се случи сега на няколко етапа, като амбициите на общината са след това да бъде извършена основна реконструкция на пътната настилка и тротоарите.

Граждани обаче за пореден път негодуват, че се извършва пълно изсичане на дърветата. Днес в групата "Да запазим дърветата в Бургас" във Фейсбук отново бяха публикувани снимки, а хората там твърдят, че се изсичат напълно здрави дървета. Хората са притеснени, че точно в най-горещите месеци улицата остава без сянка и това ще продължи поне през следващите няколко години, докато евентуалните нови фиданки успеят да пораснат

От община Бургас обаче отговориха на въпрос на e-Burgas.com, че дърветата се изсичат, защото имат проблеми, болести и са с намалена дълговечност. Основно става дума за ясени и липи, които според специалистите в общината не са в добро състояние. Оттам изпратиха снимки, на които действително се вижда, че част от дърветата изгнили. 

Те също така гарантират, че улицата няма да остане без зеленина, като ще бъдат засадени млади, но развити и жизнени дървета. 

*част от снимките в галерията са на община Бургас, а други бяха публикувани във Фейсбук групата "Да запазим дърветата в Бургас"

 

Анкета
Галерия
Свързани статии
МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Ето какви мерки се взимат в опасния участък в Айтос още от днес Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Отново протест пред парламента И ресторантьорите в Бургас се вдигат на протест, няма да блокират кръстовища Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет Протестите на ресторантьорите продължават и днес От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) И транспортният бранш стяга национален протест
Тагове
дървета екология озеленяване протест
Коментари

Още от последните новини