Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос

Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос - E-Burgas.com

Кампанията е една от най-мащабните до сега

Есента е сезонът, в който Община Айтос в продължение на няколко години организира засаждането на декоративни дръвчета на реновираните улици в града. Кампанията тази година започна покрай Архангеловден, и се очертава да е една от най-мащабните до сега.

228 дръвчета ще бъдат засадени на общо девет улици в Айтос. Средствата за закупуването им са заложени в общинския бюджет - 2022, в Дейност "Озеленяване". Дейността е ангажимент на общинския Отдел "Благоустрояване" с началник Мехмедали Руфадов.

На 9 ноември започна засаждаенто по улиците "Братя Миладинови" и "Ченгелиеви". 53 дръвчета "Лирово дърво" ще украсят тази есен знаковата  ул. "Братя Миладинови", още 15 са планирани за ул. "Ченгелиеви".

Живеещите на ул. "Дядо Стойно" ще се радват на нови 15 дръвчета от вида "Кълбовидна акация", а най-много - 60 броя, от вида "Шестил" и "Габър", ще са декоративните дръвчета по ул. "Софроний". Планирано е засаждане и на ул. "Богориди" - общо 43 млади дръвчета - 20 броя "Шестил" и 23 броя - "Габър".

10 броя специална "Японска вишна" ще украси ул. "Неофит Рилски", 15 броя от вида "Кълбовиден шестил" ще има на ул. "Д-р Павлов" и "Вардар". Още 17 дръвчета "Кълбовиден шестил" общинските работници от отдел "Благоустрояване" ще засадят на ул. "Щерю Русев".

"Народен приятел"

Свързани статии
ЖП прелези в Айтоско отиват в историята, общината изгражда нови надлези Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Канят айтоските ученици към инициативи на МКЦ-Бургас Повече от година в Айтос чакат държавно финансиране за ремонт на улица Заловиха опасни пияници зад волана в Айтос Медицинският център в Айтос грейна с нов вид (Снимки) Дамян сложил чадър над бебето, за да го предпази от слънцето В Айтос отново организират младежки велопоход Младежи помогнаха на възрастни хора в Пирне за Великден Пътните фирми отново излизат на протест, блокират и Айтоския проход
Тагове
айтос дървета
Коментари

Още от последните новини