Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас

Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас - E-Burgas.com
Архив

Екипи на турската жандармерия, които охраняват района на турско-българската граница, са осуетили опит на група от 21 мигранти да преминат нелегално през границата към България. По сигнал, че се превозват мигранти към ГКПП Дерекьой/Малко Търново, екипите предприели акция в пограничния район, съобщава БТА.

При проверка на микробус с турска регистрация е била разкрита група от 21 мигранти с нередовни документи, а някои и въобще без документи.

Групата е била отведена за проверка в областната жандармерия. При проверката се установило, че мигрантите са от Палестина и Мароко, всичките - мъже. В Турция влезли по нелегален начин през югоизточен Анадол. В Истанбул се уговорили с водача на микробуса да ги отведе до турско-българската граница край Дерекьой срещу сумата от по две хиляди евро на човек.

След снемане на самоличността на задържаните мигранти, те са били предадени на мигрантския център край село Пехливанкьой, за да бъдат върнати обратно.

Властите са задържали шофьора на микробуса - М.Ч., по обвинение в нелегален трафик на хора, съобщи Анадолската агенция.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София
Тагове
мигранти малко търново търново бежанци
Коментари

Още от последните новини