Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас

Заловиха група нелегални мигранти край Малко Търново в опит да влязат у нас - E-Burgas.com
Архив

Екипи на турската жандармерия, които охраняват района на турско-българската граница, са осуетили опит на група от 21 мигранти да преминат нелегално през границата към България. По сигнал, че се превозват мигранти към ГКПП Дерекьой/Малко Търново, екипите предприели акция в пограничния район, съобщава БТА.

При проверка на микробус с турска регистрация е била разкрита група от 21 мигранти с нередовни документи, а някои и въобще без документи.

Групата е била отведена за проверка в областната жандармерия. При проверката се установило, че мигрантите са от Палестина и Мароко, всичките - мъже. В Турция влезли по нелегален начин през югоизточен Анадол. В Истанбул се уговорили с водача на микробуса да ги отведе до турско-българската граница край Дерекьой срещу сумата от по две хиляди евро на човек.

След снемане на самоличността на задържаните мигранти, те са били предадени на мигрантския център край село Пехливанкьой, за да бъдат върнати обратно.

Властите са задържали шофьора на микробуса - М.Ч., по обвинение в нелегален трафик на хора, съобщи Анадолската агенция.

Свързани статии
Все повече украинци напускат БългарияУкраинци по Черноморието: Не ни местете от хотелите, няма къде да се върнемПървите туристи пристигат по морето, а украинците още нямат къде да отидатВтори етап помощ на хотелиери, настанили бежанциДостатъчни ли са държавните бази за украинските бежанци у насШефът на правителствения щаб за бежанците е подал оставкаБългария е сред страните, които искат помощ от ЕС заради бежанцитеДо 31 май украинските бежанци трябва да напуснат хотелите по ЧерномориетоНад 4,5 млн. вече са украинските бежанци в чужбинаЗасилен миграционен натиск на границата от Афганистан и Сирия
Тагове
мигранти малко търново търново бежанци
Коментари

Още от последните новини