Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки)

Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) - E-Burgas.com

Той е и собственик на дружеството, от което е закупен специализираният автомобил, задържан е за 72 часа

Районна прокуратура - Бургас задържа за срок до 72 часа К.К. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 14 чужди граждани, определящи се като сирийци, тунизийци и либийци, да преминават през територията на страната, като обвиняемият е целял да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено вчера на пътя в землището на село Дюлево, общ. Средец.

Подробности за случая предоставиха на медиите днес прокурор Мария Маркова – административен ръководител на Районна прокуратура – Бургас и старши комисар Калоян Калоянов – директор на ОД на МВР - Бургас. Те съобщиха, че чуждите граждани са превозвани със специализиран автомобил – линейка, който е бил спрян за проверка от служители на жандармерията в Бургас. Специализираният автомобил е бил с всички белези на линейка, а водачът му, обвиняемият  К.К., е бил облечен с бяла медицинска престилка. Целта е била да бъдат заблудени полицейските служители при осъществяване на проверка на превозното средство на пропускателните пунктове, разположени на територията на цялата област Бургас. Чуждите граждани е трябвало да бъдат превозени до София.

Линейката е закупена на 28.11.2022 г. от търговско дружество, чийто собственик е обвиняемият. К.К. е тестван за употреба на наркотични вещества. Резултатът е показал наличие на амфетамин. Обвиняемият е дал кръв за анализ.      

Предстои Районна прокуратура - Бургас да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо К.К., което ще бъде разгледано от състав на Районен съд - Средец. 

Галерия
Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия"
Тагове
мигранти линейка
Коментари

Още от последните новини