Съдят грузинец за превоз на мигранти

Съдят грузинец за превоз на мигранти - E-Burgas.com

Районна прокуратура - Ямбол задържа за срок до 72 часа грузинския гражданин И.С. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 18 чужди гражданин, определящи се като иракчани и сирийци, да преминават през територията на страната. Обвиняемият е целял да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 30.11.2022 г. на път в района на гр. Елхово. 

Подробности по случая съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура - Ямбол. Той посочи, че престъпното деяние е извършено по начин, който е опасен за превозваните лица. Всички те са били транспортирани в джип, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, който е опитал да се избяга от полицейските служители с висока скорост. Предстои спрямо обвиняемото лице да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокурор Дойчев предостави и данни за все по-нарастващият мигрантски натиск на територията на Ямболска област. Само през м. ноември в Районна прокуратура са новообразувани 50 досъдебни производства. През същия период 30 лица са предадени на съд за противозаконно превозване на чужди граждани през територията на страната.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия" Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Заловиха 13 нелегални мигранти на входа на София Поредна гонка между полиция и мигранти на "Тракия"
Тагове
мигранти
Коментари

Още от последните новини