Заловиха поредната група бежанци на магистрала "Тракия"

Заловиха поредната група бежанци на магистрала
trud.bg

Полицията залови поредна група мигранти на автомагистрала "Тракия", съобщи сайтът на Dir.bg.

Нелегалните чужденци бяха задържани около 16.15 следобед на 26 декември на 5-ия километър на аутобана, на платното, в посока София. Мигрантите са 12, а в близост до тях има спрени два леки автомобила, с които са се придвижвали. Все още от МВР няма оповестени подробности относно задържаните.

В средата на декември отново на "Тракия" имаше гонка с мигранти в микробус, като тогава нелегалните проявиха изключителна агресия към преследващите ги служители на жандармерията. След като бусът им катастрофира, те започнали да хвърлят камъни по полицаите. 

Една от най-многолюдните задържани групи мигранти на магистрала "Тракия" наброяваше 70 души и беше задържана на 11 декември от сливенски полицаи, около 265-ия км.

Нелегалните бяха отново превозвани в бус, каран от румънски шофьор и още един румънец, който беше водач на групата.

Междувременно двама турски граждани бяха обвинени за трафик на нелегални мигранти, съобщиха от Районна прокуратура-Стара Загора, предава БНР. Те бяха заловени на АМ "Тракия" край село Плодовитово да превозват още по-голяма група незаконно пресекли границата ни чужденци - 90 души, в товарен автомобил.

Обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Двамата турски граждани са професионални шофьори, извършващи международни превози.

На 23 декември влезли в страната ни през ГКПП "Дунав мост" и стигнали до село Лесово, където твърдят в обясненията си, че ще "правят бизнес". По информация на Прокуратурата в Стара Загора с тях се е свързал техен познат и им предложил да оставят камиона и да се върнат на автомагистрала "Тракия", където да осъществят превоз с празен товарен автомобил до София.

Според предварителна уговорка е трябвало да получат 200 евро, като пристигнат на посочен паркинг в столицата. Така те отпътуват от Ямбол с 90 афганистанци, всичките мъже, като 14 от тях - непълнолетни.

Органите на реда са установили, че въпросният товарен автомобил е пътувал неколкократно маршрута Елхово - София през последните два месеца. Искането за постоянна мярка за задържането им ще бъде внесено в първия работен ден от дежурен прокурор.

Свързани статии
Ръст на делата с мигранти и сделките с имоти на украинци и руснаци в Бургаско Бивш вътрешен министър: Трафикът с мигранти вече е бизнес, МВР не може да се справи Хванаха поредната група нелегални мигранти в Карлово Радев на среща с Ердоган заради мигрантите 10 души са задържани при операция срещу каналджийство Водачът на линейката с мигрантите дал положителен тест на амфетамин (Снимки) Заловиха мигранти в линейка в Бургаско, били облечени като медици Съдят грузинец за превоз на мигранти ПТП край Пазарджик затруднява движението към Бургас До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121
Тагове
мигранти тракия
Коментари

Още от последните новини