ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев

ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев - E-Burgas.com

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа по същество предложенията за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев, направени от министъра на правосъдието в оставка Надежда Йорданова и бившия служебен министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов.

Точката е внесена в дневния ред на съвета от министър Йорданова. Процедурата по предложението на министър Йорданова беше открита на 4 април, а тази по искането на проф. Стоилов - на 4 май.

Съдебният съвет обсъди допустимостта на основанията в предложенията и прие, че двете трябва да се разгледат по същество, съвместно. Основанията, на база които се иска освобождаването на главния прокурор, са във връзка със съмнения за извършени служебни нарушения от него и уронване престижа на съдебната власт.

Решението за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев трябва да бъде взето с минимум 17 гласа „за“ от Пленума на Висшия съдебен съвет.

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера Правосъдното министерство внася искането за главата до Гешев до дни Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев Конституционният съд реши: Правосъдният министър може да иска оставката на главния прокурор
Тагове
гешев предсрочно освобождаване
Коментари

Още от последните новини