Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев

Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев - E-Burgas.com

Пленумът на ВСС ще се произнесе в понеделник по редовността и допустимостта на предложението на министъра на правосъдието Надежда Йорданова за предсрочно освобождаване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев, съобщи БГНЕС.

Надежда Йорданова обясни, че очаква Пленумът да каже дали продължава да гледа поставените от нея обстоятелства по същество. Според нея на заседанието на кадровиците в съдебната власт в четвъртък е станало ясно, че Пленумът на ВСС ще направи всичко възможно да си намери оправдание да не гледа част от основните обстоятелства, посочени в предложението за освобождаване на Гешев, с претекст, че става въпрос за действия и бездействия, които са извършени или неизвършени преди началото на мандата на главния прокурор. „Това за мен е неприемливо от правна страната и в министерството обсъждаме с какви правни средства да реагираме“, заяви Йорданова.

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера Правосъдното министерство внася искането за главата до Гешев до дни Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев Конституционният съд реши: Правосъдният министър може да иска оставката на главния прокурор
Тагове
гешев
Коментари