Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост

Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Българските служби трябва да разсеят всякакви съмнения за участие на страната ни във взрива на Кримския мост, призова главният прокурор Иван Гешев.

"България е член на ЕС и НАТО, споделящ демократичните и хуманни ценности. Надявам се българските служби в спешен порядък да разсеят всякакви съмнения за участие на страната ни във взрива на Кримския мост. Няма кауза, която да оправдае убийствата на невинни украински граждани", написа обвинител №1 в Twitter, цитиран в Bulgaria On Air.

Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС) е започнала проверка по повод разпространената информация, че товарният автомобил, предизвикал експлозия на Кримския мост на 08 октомври 2022 г., е преминал през територията на страната ни.

Проверката е започнала незабавно след оповестяването на информацията, по разпореждане на служебния министър-председател Гълъб Донев, съобщиха от пресцентъра на ДАНС. За извършваната проверка е уведомена и прокуратурата на Република България.

Свързани статии
Трима души са загинали при взрива на Кримския мост Трима са загиналите при взрива в "Арсенал" Пореден взрив в завод "Арсенал", има жертви и ранени ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев Задържаха банда за източване на дизелово гориво в Бургаско Валери Рачев: Криминалният контингент хвърля око на непридружени деца бежанци
Тагове
гешев взрив крим
Коментари