ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев

ВСС откри втора процедура за освобождаване на Гешев - E-Burgas.com
Снимка БГНЕС

ВСС откри процедурата за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Министър Надежда Йорданова представи доказателствени искания по процедурата, показа BTV. Едно от исканията е да се изиска запис от телевизионно интервю на Гешев през 2020 г. Министър Йорданова изисква и заповед от прокуратурата за случаен подбор на делата. 

Гешев също направи доказателствено искане - да се предостави искане на Бойко Рашков за отстраняването му за изясняване на правната рамка. 

Преди заседанието на ВСС главният прокурор каза пред журналисти, че ще сезира днес Конституционния съд зазакриването на специализираното правосъдие. 
Кадровиците обсъждат за втори път искането за предсрочното освобождаване на Иван Гешев. Заседанието продължава. 

Свързани статии
Гешев: Службите бързо да разсеят съмненията за участието на страната ни във взрива на Кримския мост ВСС не освободи Иван Гешев от поста му ВСС ще разгледа предложенията за предсрочно освобождаване на Гешев Гласуват предсрочното освобождаване на Гешев ВСС заседава по освобождаването на Гешев ВСС решава съдбата на Гешев на 10 март Прокуратурата изпратила искания до МВР заради списъка с 19-те лица на премиера Правосъдното министерство внася искането за главата до Гешев до дни Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев Конституционният съд реши: Правосъдният министър може да иска оставката на главния прокурор
Тагове
гешев всс
Коментари

Още от последните новини