Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев

Министър Йорданова ще иска главата на Иван Гешев - E-Burgas.com
Кадър: bTV

След анализ на действията и бездействията на главния прокурор Иван Гешев, ще започнем процедурата за предсрочното му освобождаване, това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова на брифинг. Тя подчерта, че това ще е продължение на действията на други министри на правосъдието. Йорданова каза също, че искането на оставката на Гешев ще е основано и на сигнали, които са подадени до министерството.

На въпрос кога ще стане тя, министърът отговори: „Възможно най-скоро. Нека не спекулираме с календара”.Тя каза също, че Висшия съдебен съвет трябва да разгледа по същество искането ѝ за предсрочно освобождаване на Иван Гешев. Ако то не бъде прието, тя очаква да види мотивите на съвета.

Надежда Йорданова подчерта, че искането до ВСС ще бъде за уронване на престижа на съдебната власт с конкретни примери за това и подчерта, че не става за политическа атака, а за спазване на закона.

Правосъдният министър каза също, че всички сигнали срещу главния прокурор, които са от компетентността на КПКОНПИ, ще бъдат изпратени в комисията, както тя е поискала миналата седмица.  Йорданова коментира и въпроса за инвестиционното гражданство, като заяви, че то не е дало очаквания резултат и трябва да бъде отменено.

Свързани статии
ВСС не освободи Иван Гешев от поста му Правосъдната министърка планира съдебен контрол при отказ на прокуратурата да образува производство Бойко Рашков: Гешев е безконтролен, но престъпленията, които разследваме са с дълга давност Иван Гешев: "Обезкостяването" на главния прокурор ще доведе до бум на престъпността И Гешев ще бъде изслушан в парламента ВСС обсъжда освобождаването на Гешев Сийка Милева: Искането на Янаки Стоилов е политически акт Янаки Стоилов: Гешев тенденциозно е придобивал информация чрез СРС-та Янаки Стоилов поиска освобождаването на Гешев Депутатите решиха: Главният прокурор ще се разследва от спец обвинител
Тагове
Надежда Йорданова Иван Гешев
Коментари

Още от последните новини