Военни унищожиха поредната морска мина в Южното Черноморие

Военни унищожиха поредната морска мина в Южното Черноморие - E-Burgas.com

Военноморските сили унищожиха мина в района на „Маслен нос“, предаде БГНЕС.

Формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби от състава на Военноморските сили получи задача да проведе разузнаване, транспортиране и унищожаване на намерен на брега предмет, оприличен на морска мина. Той е открит в района на нос „Маслен нос“ от Гранична полиция Бургас.

След извършения оглед военните специалисти класифицират мината като котвена, тип „Ям“, приведена в бойно положение и идентична с мините поставени пред украинското крайбрежие.

Преместването на мината, беше счетено като потенциално опасно и беше взето решение за унищожаването ѝ на място. Районът беше отцепен и обезопасен.

Екипът с ръководител капитан III ранг Димитър Стоянов и група водолази, взриви мината при стриктно спазване на мерките за безопасност, съгласно нормативните документи.

Свързани статии
Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Военни унищожиха плаваща мина край Камчия (Снимки) Подобен на мина обект е забелязан в Босфора Два милиона са внесени в бюджета само от физическия ПОС терминал на НАП в Бургас ГЕРБ стартира процеса по номинации за народни представители Топ удар на бургаските крининалисти в Несебър (Снимки) Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол
Тагове
мина маслен нос
Коментари

Още от последните новини