Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол

Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол - E-Burgas.com
Снимка БНТ

40-годишен гмуркач от Созопол попадна на любопитна находка диокато практикуваше хобито си в региона. Вчера, около 9:00 ч, той се гмуркал в района на к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище на дълбочина около 3 метра.

Гмуркачът забелязал дънна мина. Районът по суша е отцепен от полицейски служители, а по вода от екип с плавателен съд на „Гранична полиция“.

Огледът, извършен от военни водолази, констатирал, че се касае за дънна котвена мина.

Около 15.30 ч. същата е взривена на място от военен сапьорски отряд. По време на взривяването няма инциденти и нанесени материални щети.

Свързани статии
Отварят пункт в Созопол за опасни битови отпадъци Созопол търси преброители за Преборяване 2021 Созопол се сдоби с нови пожарни по трансграничен проект В Созопол разработват план за интегрирано развитие на общината Незаконни прегради спират достъпа до морето край Буджака Поредно отличие за созополския клуб „Киборг" Посланикът на Франция посети Созопол Любен Дилов-син: Черно море не е лъжица за всеки, само най-добрите могат да видят дъното му Стари занаяти и изчезнали професии отново оживяват в Созопол Подобриха условията на Социалния патронаж в Созопол
Тагове
созопол мина гмуркач
Коментари

Още от последните новини