Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол

Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол - E-Burgas.com
Снимка БНТ

40-годишен гмуркач от Созопол попадна на любопитна находка диокато практикуваше хобито си в региона. Вчера, около 9:00 ч, той се гмуркал в района на к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище на дълбочина около 3 метра.

Гмуркачът забелязал дънна мина. Районът по суша е отцепен от полицейски служители, а по вода от екип с плавателен съд на „Гранична полиция“.

Огледът, извършен от военни водолази, констатирал, че се касае за дънна котвена мина.

Около 15.30 ч. същата е взривена на място от военен сапьорски отряд. По време на взривяването няма инциденти и нанесени материални щети.

Свързани статии
Военни унищожиха поредната морска мина в Южното Черноморие Кметът на Созопол направи отчет на бюджета, дълговете постепенно се гасят Паркингите в Созопол постепенно стават безплатни, паякът ще работи до края на месеца Кметът на Созопол отличи с плакет „Аполония“ В Созопол канят гражданите на публично обсъждане на бюджета КЗП с приемна за граждани в Созопол Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Созопол и Боровец с най-скъпите жилища, ръст на покупките по курортите Община Созопол: Инвестиционната програма на ВиК е условна и няма пари за нея В Созопол ликвидираха незаконно сметище
Тагове
созопол мина гмуркач
Коментари

Още от последните новини