Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол

Гмуркач се натъкна на дънна мина край Созопол - E-Burgas.com
Снимка БНТ

40-годишен гмуркач от Созопол попадна на любопитна находка диокато практикуваше хобито си в региона. Вчера, около 9:00 ч, той се гмуркал в района на к-с „Санта Марина“ и яхтеното пристанище на дълбочина около 3 метра.

Гмуркачът забелязал дънна мина. Районът по суша е отцепен от полицейски служители, а по вода от екип с плавателен съд на „Гранична полиция“.

Огледът, извършен от военни водолази, констатирал, че се касае за дънна котвена мина.

Около 15.30 ч. същата е взривена на място от военен сапьорски отряд. По време на взривяването няма инциденти и нанесени материални щети.

Свързани статии
Тихомир Янакиев въведе строги правила в Созопол преди изборите Община Созопол обяви каква ще е официалната програма утре Събират средства за изграждането на паметниците на Левски и Лермонтов в Созопол В Созопол откриват сметка за изграждане на бюст-паметник на Левски Официално: "Подпорната стена" на Алепу е незаконна Незаконна стоманобетонна плоча се пръкна на Харманите, община Созопол я заличи за ден Созопол отбелязва 143 години от Освобождението си Затвориха пътя между Присад и Димчево заради високото ниво на Мандра Община Созопол представи Проектобюджет от 23 млн.лева за 2021 (Видео) ГЕРБ стартира процеса по номинации за народни представители
Тагове
созопол мина гмуркач
Коментари

Още от последните новини