В Приморско се радват на успешен сезон заради силна дисциплина и мерки

В Приморско се радват на успешен сезон заради силна дисциплина и мерки - E-Burgas.com

Местният бизнес и общината се прицелиха в българския турист. „Ще ги накараме да се върнат отново“, амбициран е д-р Димитър Германов

В Приморско плажовете са пълни, а голяма част от хотелите са ангажирани от туристи към днешна дата. Това се вижда с просто око, но и бе отчетено лично от кметът на общината д-р Димитър Германов.

„Действително има туристи, въпреки че няма как хотелите да са пълни на 100% тъй като 70% от летовниците в Приморско и Китен са от Словакия, Чехия, Полша, Украйна и Русия, но трябва да сме доволни. От началото на сезона подходихме много стратегически към това, което правим като политика затова се насочихме към българския пазар“, сподели д-р Германов, като отбеляза, че това се дължи на ситуацията с пандемията през последните месеци.

„Факт е че българският турист е най-добрият турист – най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин. Надяваме се, че когато и бизнесът покаже истинското си лице и добрия продукт просто тези хора, които посетят нашата територия ще се върнат отново. Такава е логиката“, каза още кметът на община Приморско.

Той посочи, че коронавирусът ги е научил на още по-силна дисциплина, координация и взимане на навременни мерки. Това са основните неща, на които залага местната администрация, когато възникват подобни проблеми. „Направихме необходимото и от момента на възникване на кризата ние продължаваме да действаме регулярно и много добре със съответните държавни институции, продължаваме да правим дезинфекции на териториите, които са обществени и изискваме от представителите на бизнеса да спазват мерките, които са указани през заповедите на министъра“, категоричен е д-р Германов.

Междувременно кметът определи като глобално значението на проектът с реставрираната и модернизирана пречиствателна станция за отпадни води, който бе реализиран и открит официално вчера. Повече за него прочетете ТУК.

Свързани статии
Откриха незаконни трофеи и дърва за огрев при акция в Приморско (Снимки) Д-р Димитър Германов: Община Приморско записа успешна година, изпълнихме целите си Семейства в Приморско плащат промишлен ток заради неуредици Най-големият крос триатлон у нас "Лъвско сърце" очаква рекорден брой участници Ударената от мълния Теодора: Последното, което помня, е че бях на плажа Експерт: Би трябвало да има мълниезащитна система в Приморско, ако има - не е като хората Заведения на протест в Приморско, мантинела пречи на достъпа до плажа Сдружение алармира за замърсяване на Южния плаж в Приморско с фекални води В Приморско отчетоха силен сезон, но загубите на основните туристи не могат да бъдат компенсирани Странни доводи в Приморско лишиха създаването на фондация за опазване на черната мида
Тагове
приморско димитър германов
Коментари

Още от последните новини