В Приморско се радват на успешен сезон заради силна дисциплина и мерки

В Приморско се радват на успешен сезон заради силна дисциплина и мерки - E-Burgas.com

Местният бизнес и общината се прицелиха в българския турист. „Ще ги накараме да се върнат отново“, амбициран е д-р Димитър Германов

В Приморско плажовете са пълни, а голяма част от хотелите са ангажирани от туристи към днешна дата. Това се вижда с просто око, но и бе отчетено лично от кметът на общината д-р Димитър Германов.

„Действително има туристи, въпреки че няма как хотелите да са пълни на 100% тъй като 70% от летовниците в Приморско и Китен са от Словакия, Чехия, Полша, Украйна и Русия, но трябва да сме доволни. От началото на сезона подходихме много стратегически към това, което правим като политика затова се насочихме към българския пазар“, сподели д-р Германов, като отбеляза, че това се дължи на ситуацията с пандемията през последните месеци.

„Факт е че българският турист е най-добрият турист – най-коректен, човек, който почива по най-добрия начин. Надяваме се, че когато и бизнесът покаже истинското си лице и добрия продукт просто тези хора, които посетят нашата територия ще се върнат отново. Такава е логиката“, каза още кметът на община Приморско.

Той посочи, че коронавирусът ги е научил на още по-силна дисциплина, координация и взимане на навременни мерки. Това са основните неща, на които залага местната администрация, когато възникват подобни проблеми. „Направихме необходимото и от момента на възникване на кризата ние продължаваме да действаме регулярно и много добре със съответните държавни институции, продължаваме да правим дезинфекции на териториите, които са обществени и изискваме от представителите на бизнеса да спазват мерките, които са указани през заповедите на министъра“, категоричен е д-р Германов.

Междувременно кметът определи като глобално значението на проектът с реставрираната и модернизирана пречиствателна станция за отпадни води, който бе реализиран и открит официално вчера. Повече за него прочетете ТУК.

Свързани статии
Терени, за строителство на хотели край Приморско се оказаха върху дюни Общински съвет - Приморско гласува Бюджет 2021 (НА ЖИВО) Пожар в Морския клуб в Приморско изпепели няколко лодки Пореден плаж на юг си търси стопанин Оставиха в ареста плажен крадец, тормозил Приморско цял месец Ропотамо преля, затвориха пътя Приморско - Созопол Седем души починаха от ковид в областта, ръст на заболелите в Приморско Училище в Бургаско минава изцяло на онлайн обучение Зазимен бар изгоря на Южния плаж в Приморско Младежки проект приключи успешно в Приморско
Тагове
приморско димитър германов
Коментари

Още от последните новини