Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас

Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас - E-Burgas.com

 Районен съд – Бургас увеличи своя щат с четирима нови съдии, назначени след решения на висшия кадрови орган на съдебната власт – ВСС. Те встъпиха в длъжност в присъствието на Административният ръководител на съда, Евгени Узунов и съдиите Силвия Петрова и Анатоли Бобоков, ръководители на Гражданската и Наказателна колегия в институцията.

         „Добре дошли! За мен е огромно удоволствие, че екипа на Районен съд – Бургас се обновява с амбицирани съдии, някои от Вас, вече доказали се професионалисти! Чрез попълване на щата на съда изразяваме надежда за нормализиране на натовареността с оглед последния бум на мигрантски трафик. Убеден съм, че ще се чувствате в съда като в свой дом", с тези думи съдия Узунов посрещна своите нови колеги. Той ги увери, че в съдебната институция цари екипност, както и, че никой няма да се намесва в техните вътрешни убеждения при решаването на съдебните дела.  

         Детелина Димова е магистър по „Право", завършила Бургаски свободен университет през 2001 г., със следдипломни квалификации „Право на Европейския съюз", придобита в университет „Нанси 2" във Франция и специалност„Международни отношения – Право на Европейския съюз" от СУ „Св. Климент Охридски". Тя работи като адвокат към Адвокатска колегия – Бургас, от 2002 г. до 2019 г., до началото на обучението й в Националния институт на правосъдието. Като младши съдия в Окръжен съд – Бургас, съдия Димова преминава стаж в съда на Европейския съюз в Люксембург, организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение, в периода 01 септември 2021 г. до 30 юни 2022 г. Предстои да бъде командирована като национален експерт в съда на ЕС в Люксембург през 2023 г. Съдия Димова емоционално сподели „Ще се радвам да се върна в Районен съд – Бургас, защото атмосферата в съда е много добра, а също и с работата си да допринеса за авторитета на тази институция".

         Съдия Александър Муртев завършва магистратура „Право" в Юридически факултет на Бургаски свободен университет през 2014 г. Има общо седем години и четири месеца юридически стаж. Изпълнява длъжността „прокурорски помощник" в Районна прокуратура – Бургас, от 2015 г. до 2019 г., а след това печели конкурса за младши съдия в Окръжен съд – Бургас.

         Другите двама нови съдии изпълняват длъжността „младши съдия" в Окръжен съд – Варна. И двамата, Ивелина Чавдарова и Лазар Василев, са родени в град Бургас. Съдия Чавдарова завършва „Право" в Софийски университет „Св. Климент Охридски" през 2017 г. Нейният колега, Лазар Василев завършва Бургаски свободен университет през 2012 г. Той има осем години юридически стаж, от които близо 5 години е работил като юрисконсулт.

Галерия
Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Сигнал за бомба в бургаския съд, магистратите продължават работа Депутати решават съдбата на спецсъда и спецпрокуратурата
Тагове
съдии съд
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас - E-Burgas.com

Регата 24 Май