Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира!

Експерт по национална сигурност: Насилието на границата ескалира!  - E-Burgas.com

Това е нова фаза. Досега е имало опити за насилие при мигрантите, прекосяващи границите, но явно насилието ескалира. Сред тях има и въоръжени, което налага преосмисляне на пазенето на границата. Хората, които охраняват, трябва да са готови на въоръжени стълкновения. Това заяви по bTV Николай Радулов, експерт по национална сигурност и бивш главен секретар на МВР.

Бях преди месеци на границата и мисля, че тя е добре обезпечена. Предстои и допълнителното въвеждане на комуникационна система, за да има връзка между отделните патрули, посочи още той.

Необходимо е ръководство на МВР, което разбира от тактики за пазене на границата. Това в момента не е така, защото ръководителят на Гранична полиция е юрист. Проблемът е, че досега никой не е очаквал, че при опити за влизане в границата ще има въоръжена съпротива, допълни Радулов.

Свързани статии
Полицаят трафикант поиска вкъщи, трябва да се грижи за баба си и дядо си Млад мъж скочи от Аспаруховия мост Полицай пострада тежко в катастрофа при гонка с мигранти Убийците на граничаря искали да застрелят и военния му колега Д-р Мохд Абуаси: Не стрелят мигрантите, а каналджиите Наркотрафик е водещата версия за убийството на границата Ден на траур в Елхово в памет на Петър Бъчваров Двама са задържани за убийството на граничаря, разследва се версия за каналджийство Главсекът на МВР: По оцелелият военен са произведени 10-15 изстрела Славчо Велков: Граничният полицай едва ли е убит от трафиканти, нещо по-голямо е
Тагове
полицай стрелба убийство
Коментари

Още от последните новини