Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок

Осъдиха мъж, опитал да подкупи полицай, на 3-годишен изпитателен срок - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Мехмед А. на 1 година „Лишаване от свобода", което наказание отложи за изпитателен срок от 3 години. Съдът наложи на подсъдимия и глоба в размер на 1000 лв.

Окръжен съд – Бургас призна Мехмед А. за виновен в това, че на 01.04.2022 г., в гр. Камено, дал подкуп - дар, представляващ парична сума в размер на 110 лева, на полицейски орган, за да не извърши действие по служба - да не му състави акт за установяване на административно нарушение във връзка с констатираните нарушения допуснати от Мехмед А. в качеството му на водач на лек автомобил марка „Фолксваген" модел „Пасат", изразяващо се в управляване на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и неизползване на обезопасителен колан, с което моторното превозно средство е оборудвано.

Делото бе гледано по диференцираната процедура на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, по реда на чл. 371, т. 2. Подсъдимият изцяло призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление и извинение за стореното пред съда. Окръжен съд – Бургас се ползва от доказателствата, събрани в досъдебното производство и направените самопризнания на Мехмед А. при постановяването на своята присъда.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи на Мехмед А. наказание в размер на 18 месеца „Лишаване от свобода", което след редукцията от 1/3-та да бъде намалено на 12 месеца „Лишаване от свобода", отложено за изпитателен срок от 3 години. Прокурорът пледира и за налагането на глоба в размер на 1000 лв. Защитата изтъкна смегчаващите вината на Мехмед А. обстоятелства, неговото чисто съдебно минало, добрите му характеристични данни, трудовата му ангажираност. Адвокатът пледира за наказание, в размер на близък до минималния, което да бъде отложено за изпитателен срок.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Свързани статии
Бургаските съд и прокуратура отвориха врати за ученици Дрогиран шофьор предложи 10 хил. евро и златен часовник подкуп на полицаи Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Съдът се произнесе за катастрофата, в която загина кметицата Ванча Байлова Четирима нови съдии встъпиха в длъжност в Районен съд - Бургас Бургаският съд отказа да екстрадира руски гражданин Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Затвор за опасен бургаски измамник, отнел над 6 бона от пенсионери Взломен крадец чу най-тежката мярка в бургаския съд Пенсионерка опита да подкупи полицаи с 50 лв.
Тагове
съд подкуп
Коментари

Още от последните новини