Руски банкер дава 1 млн. долара за главата на Путин

Руски банкер дава 1 млн. долара за главата на Путин - E-Burgas.com
eutoday

Роденият в Русия бизнесмен Александър Конанихин обяви награда от един милион долара за главата на руския президент Владимир Путин.

Живеещият в САЩ банкер заяви, че Путин трябва да бъде свален незабавно от власт заради военните престъпления, извършвани в Украйна. Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. Конанихин написа, че Путин не е легитимен президент на РФ, защото е убил своите опоненти и е нарушил конституцията, елиминирайки свободните избори.

„Издирва се: жив или мъртъв” – такава снимка с лика на Путин публикува Александър Конанихин. „Ще продължа да помагам на Украйна в нейните героични усилия да устои на атаката на путиновата орда”, написа бизнесменът, който е директор на Transparent Business.

Съединените щати подготвят пакет от санкции срещу още руски олигарси, както и срещу техните компании и активи, предаде Ройтерс, като се позова на запознат източник. В опит да засилят натиска си върху Русия заради нахлуването ѝ в Украйна миналата седмица, САЩ вече на няколко пъти наложиха санкции срещу Русия, включително и срещу президента Владимир Путин и някои големи банки. ЕС наложи санкции на 26 известни руснаци. Списъкът включва олигарси, бизнесмени, високопоставени служители от банковия и финансовия сектор, представители на правителство, висши военни и „пропагандатори, които са допринесли за разпространението на антиукраинска пропаганда“.

Свързани статии
Коледна пауза на войната в Украйна Русия обяви български журналист за издирване Парламентът одобри военна помощ за Украйна 6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии
Тагове
Украйна
Коментари

Още от последните новини