Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад

Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад - E-Burgas.com

"Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи" заяви  министърът на отбраната на Русия

Ще бъдат повикани около 300 000 войници на бойното поле. Това заяви след речта на Владимир Путин, в която той обяви частична военна мобилизация в Русия, министърът на отбраната Сергей Шойгу.

"Ние сме във война не конкретно с Украйна, а с колективния Запад", заяви той и потвърди, че частичната мобилизация ще включва тези, които имат военен опит. 

По думите му, военнослужещите смело изпълняват своя дълг. Същевременно той изтъкна работата на медиците. "Повече от 90% от ранените се върнаха в строя", добави той.

"Около 70 военни и повече от 200 граждански сателита, цялата група на НАТО, работят в интерес на Украйна", каза още той, предаде днес.бг.

За първи път директно бе адресиран и въпросът със загубите на бойното поле, въпреки че данните, които Шойгу представи, звучат смехотворно. По думите му Украйна е загубила половината си армия - убити са 61 207 киевски войници, а Русия е загубила в боя едва 5937 войници.

Подобно на Путин, Шойгу също спомена използването на ядрени оръжия:

"Всички видове оръжия, включително ядрената триада, изпълняват своите задачи."

 

 

Свързани статии
6 милиона семейства са без ток в Украйна Депутатите гласуват изпращането на военна помощ на Украйна Захарова заплаши НАТО с война Дебат в ЕП за нарушенията на човешките права и принудителното осиновяване на украински деца в Русия Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! САЩ заплашиха Путин с "тежки последствия", ако използва ядрено оръжие 340 хиляди войници на НАТО са в бойна готовност при нахлуване на Русия
Тагове
Русия война Украйна
Коментари

Още от последните новини