Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии

Бивш военен министър: Русия се готви да признае Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област за свои територии - E-Burgas.com

Мобилизацията на Путин означава по-голяма интензивност на войната. С нея ще бъдат ангажирани основно бивши офицери и хора, свързани с руската армия. Това означава продължаване на военните действия на украинска територия с още по-голяма интензивност. Това, което още обяви Путин, е преминаването на промишлената база на Русия във военно положение. Иска се производство на повече оръжия. Очаквам още по-ожесточена война оттук нататък.

Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Йордан Божилов по повод частичната военна мобилизация в Русия, която президентът Владимир Путин обяви по-рано днес.

Божилов каза още, че Русия се готви да признае за част от своята територия вече завзетите Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област. 

„Няколко пъти Путин реферира, че притежава ядрено оръжие и обяви, че ще бъдат използвани всички сили не само срещу „нацистите“ (както той определя правителство в Украйна, но и срещу всички други сили, които биха посмели да се противопоставят на руската армия и да застрашат руски територии“, добави той.

Свързани статии
Очаква се Путин да направо ново важно съобщение днес МВнР: Българите в Русия най-добре да напуснат страната Започват референдуми в няколко области на Украйна за присъединяване към Русия Руският патриарх призова руснаците: Не се страхувайте от смъртта! САЩ заплашиха Путин с "тежки последствия", ако използва ядрено оръжие 340 хиляди войници на НАТО са в бойна готовност при нахлуване на Русия Русия ще забрани частично излизането от страната Сергей Шойгу: Изпращаме 300 000 войници на бойното поле! Войната не е с Украйна, а с колективния Запад Пращаме медицинска помощ за 35 000 украински войници Украйна обяви, че е освободила над 6000 кв. км. окупирана територия
Тагове
Русия Украйна война
Коментари

Още от последните новини