Ревизоро в Бургас: Криза няма да има, Варна ще се лиши от вода

Ревизоро в Бургас: Криза няма да има, Варна ще се лиши от вода - E-Burgas.com

Варна ще се лиши, образно казано, малко от водата на язовир Камчия и ще прояви солидарност, за да помогне на Бургас. Това заяви министърът на Околната среда и водите Емил Димиторв – Ревизоро, който в момента е тук по повод належащата опасност от водна криза в региона.

„За няколко месеца вода, неизпратена към Варна, ще дойде в Бургас. Ще резервираме вода в язовир Порой, която да стигне за още няколко месеца, имаме си разчети и планове и ще приведем в изправност и язовир Ахелой“, каза още Димитров.

Зам.-министърът на Регионалното развитие Никлай Нанков, който също е в Бургас в момента пък разкри, че до февруари ще бъдат финализирани дейностите по надграждане на стената и новите водопроводи на Бургас.

И двмата заявиха, че криза с водата няма да има, а наличното количество вода щяло да стигне до ноември.

Свързани статии
Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Ревизоро затяга контрола върху незаконните сметища Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода Бургаските съветници искат да се види под лупа къде изтича водата на язовир Камчия Нов стопанин на язовирите Ахелой и Порой ще спасява Бургас от водна криза НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза
Тагове
водна криза ревизоро язовир камчия
Коментари

Още от последните новини