Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите

Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите - E-Burgas.com

Нищо не е направено за решаване на проблема с недостига на вода за Бургас месец след като бяха набелязани мерки в тази посока, каза днес пред БНТ министърът на екологията Емил Димитров. Той обясни, че причината е липса на организация, която трябва да се създаде от областните управители на Бургас и Варна, кметовете на двата града и ръководителите на местните ВиК дружества.

"Ако до 20 февруари не изградим тръбите (за резервното водоснабдяване на Бургас от язовирите "Ахелой" и "Порой" - б.а.) не искам да съм в Бургас на изборите, каза Димитров. Според него за момента нищо в тази посока не е свършено.

Димитров критикува по-сериозно отговорните институции във Варна, защото за 11 месеца не били направили нищо за осигуряване на допълнителни водни количества от язовирите "Цонево" и "Девня", така че да остане повече в яз. "Камчия" за Бургас. В момента от яз. "Цонево" можело да се ползват 107 млн. кубика вода, които биха стигнали на Варна за 40 месеца.

Емил Димитров се закани следващата седмица да уведоми премиера за саботажа на плановете за решаване на проблема по места и очаква мерки. "Моите задачи съм изпълнил не на сто, а на 300%, другите нямат и 3%", обобщи той. За днес е насрочена среща в ековедомството, на която ще се обсъжда ситуацията.

Свързани статии
Експерти: Опасността от воден режим заради Камчия е минало Ревизоро: Разреших да се свалят нивата на язовирите "Ахелой" и "Порой" заради ремонти Язовир Камчия преля в друг водоем, има вода за 2 години за всички Строим 10 нови язовира за 10 години Ревизоро затяга контрола върху незаконните сметища Започват ремонтите на язовирите Ахелой и Порой Водата в още един язовир намаля драстично Валежите от последните дни вдигнали нивото на язовир Камчия Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода
Тагове
язовир ахелой порой ревизоро водна криза
Коментари

Още от последните новини