Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите

Ревизоро: Ако до 20 февруари не изградим тръбите, не искам да съм в Бургас на изборите - E-Burgas.com

Нищо не е направено за решаване на проблема с недостига на вода за Бургас месец след като бяха набелязани мерки в тази посока, каза днес пред БНТ министърът на екологията Емил Димитров. Той обясни, че причината е липса на организация, която трябва да се създаде от областните управители на Бургас и Варна, кметовете на двата града и ръководителите на местните ВиК дружества.

"Ако до 20 февруари не изградим тръбите (за резервното водоснабдяване на Бургас от язовирите "Ахелой" и "Порой" - б.а.) не искам да съм в Бургас на изборите, каза Димитров. Според него за момента нищо в тази посока не е свършено.

Димитров критикува по-сериозно отговорните институции във Варна, защото за 11 месеца не били направили нищо за осигуряване на допълнителни водни количества от язовирите "Цонево" и "Девня", така че да остане повече в яз. "Камчия" за Бургас. В момента от яз. "Цонево" можело да се ползват 107 млн. кубика вода, които биха стигнали на Варна за 40 месеца.

Емил Димитров се закани следващата седмица да уведоми премиера за саботажа на плановете за решаване на проблема по места и очаква мерки. "Моите задачи съм изпълнил не на сто, а на 300%, другите нямат и 3%", обобщи той. За днес е насрочена среща в ековедомството, на която ще се обсъжда ситуацията.

Свързани статии
Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Сейфетин Сатаджъ от ДПС спечели изборите за кмет на Порой Избраха нова временна кметица на Порой Шишков: Правени са опити за прикриване на незаконни ремонти на язовири Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Ахелой ще има собствен туристически център Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години
Тагове
язовир ахелой порой ревизоро водна криза
Коментари

Още от последните новини