Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите "Ахелой" и "Порой" няма вода

Тома Белев: Защо никой не казва, че в язовирите

Говори се за включване на язовирите "Ахелой" и "Порой" за водоснабдяване на Бургас, но никой не казва, че в тези два язовира няма вода. Това коментира по ТV+ и TV1 председателят на Асоциацията на парковете в България и общински съветник в София от "Демократична България" Тома Белев.

В петък екоминистърът Емил Димитров изненадващо се появи в парламента, за да предупреди за тревожно малкото количество вода, което има в язовир "Камчия", който захранва Бургас и Варна, и заговори, че трябва да се вземат спешни мерки за свързване на ВиК мрежата на Бургас с използваните за земеделски цели язовири "Ахелой" и "Порой".

Днес Белев обясни, че към настоящия момент тези два язовира са по-празни, отколкото язовир "Камчия". "Водата в тях, ако не се увеличи през зимата, е за около 2 месеца и половина. Язовирите са празни, защото техните стени не са добре, от години се държат с намалено водно ниво, за да се ремонтират", коментира Белев.

Той попита и защо никой не мисли за решаването на сериозния проблем с водоснабдяването на Омуртаг. Градът се намира само на 10 километра от язовир "Ястребино", но не може да използва вода от него и в момента там е въведен строг воден режим.

Свързани статии
Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Сейфетин Сатаджъ от ДПС спечели изборите за кмет на Порой Избраха нова временна кметица на Порой Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Министър Борислав Сандов обяви още една защитена зона В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Ахелой ще има собствен туристически център Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години Поморие кандидатства за саниране на училища и детски градини в общината
Тагове
тома белев водна криза камчия ахелой порой
Коментари

Още от последните новини