Язовирите "Ахелой" и "Порой" вече са с приоритет за питейно-битови нужди

Язовирите

По решение на правителството язовирите „Ахелой“ и „Порой“ са определени като водоизточници за приоритетно питейно-битово водоснабдяване, съобщиха от Регионалното министерство. Имотите - публична държавна собственост, се предоставят безвъзмездно за управление на областния управител на област Бургас.

Така се осигурява възможност за обезпечаване на допълнителни водни количества за питейно-битови нужди на населени места в областта, тъй като поради ясно изразена тенденция на засушаване през последните години към настоящия момент има намаляване на водните обеми в основния водоизточник - язовир „Камчия“.

Язовирите, които досега са управлявани от Министерството на земеделието, храните и горите, ще бъдат стопанисвани и поддържани от „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, гр. Бургас въз основа на договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и за предоставяне на ВиК услуги с Асоциацията по водоснабдяване и канализация в областта, на която областният управител е председател.

Свързани статии
Коледният дух завладя и Ахелой (Снимки) Сейфетин Сатаджъ от ДПС спечели изборите за кмет на Порой Избраха нова временна кметица на Порой Шишков: Правени са опити за прикриване на незаконни ремонти на язовири Унищожиха мина, открита на плажа в Ахелой Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето В Ахелой се похвалиха с успешно внедрени иновативни образователи модели Акция по събиране на стари битови уреди в Поморийско Ахелой ще има собствен туристически център Кметът на Ахелой спа в ареста след гонката, остава без книжка за две години
Тагове
язовир ахелой порой водна криза
Коментари

Още от последните новини