Проект за проучване на Русокастро получи финансиране

Проект за проучване на Русокастро получи финансиране - E-Burgas.com

Проект на Регионален исторически музей – Бургас за археологически разкопки и теренна консервация бе одобрен за финансова подкрепа през 2020 г. Той е за продължаване на проучването на замъка на средновековния град Русокастро. Финансирането е в размер на 23 780 лв. и е отпуснато от Министерството на културата на Република България. В групата, където кандидатства проекта – при най-значимите археологически обекти в България, са одобрени едва 36 проекта от цялата страна.

В голяма степен положителното класиране е следствие на факта, че проекта е съфинансиран за поредна година от Община Камено. През 2020 г. тя отпуска 35 000 лв. за продължаване на археологическите проучвания.

Паралелно с археологическата работа се извършва и проектирането на консервация, социализация и експониране на проучените крепостни стени, кули, сгради и други съоръжения в замъка.

Свързани статии
Малко известен портрет на Георги Раковски от 1864 г. гостува в Историческия музей в Бургас Нов четирилентов път до Бургас и детски градини - Aйтос вади завидни проекти Задържаха под стража осъждан подпалвач от Русокастро Задържаха под стража мъж, обвинен за палеж в Русокастро Отпускат 1,8 млн.лв. за археологически обекти в страната Етнографският музей затваря врати заради ремонт Новият шеф на хотел "България" ще решава проблема с паркирането за своя сметка Несебър изпраща година с реализирани и започнати проекти за милиони Две нови важни находки са открити при крепостта Русокастро Изолираха служителите на Дома в Русокастро във фургони
Тагове
археология Русокастро музей проект
Коментари

Още от последните новини