Проект за проучване на Русокастро получи финансиране

Проект за проучване на Русокастро получи финансиране - E-Burgas.com

Проект на Регионален исторически музей – Бургас за археологически разкопки и теренна консервация бе одобрен за финансова подкрепа през 2020 г. Той е за продължаване на проучването на замъка на средновековния град Русокастро. Финансирането е в размер на 23 780 лв. и е отпуснато от Министерството на културата на Република България. В групата, където кандидатства проекта – при най-значимите археологически обекти в България, са одобрени едва 36 проекта от цялата страна.

В голяма степен положителното класиране е следствие на факта, че проекта е съфинансиран за поредна година от Община Камено. През 2020 г. тя отпуска 35 000 лв. за продължаване на археологическите проучвания.

Паралелно с археологическата работа се извършва и проектирането на консервация, социализация и експониране на проучените крепостни стени, кули, сгради и други съоръжения в замъка.

Свързани статии
Проектобюджет 2021 ще се обсъжда и гласува онлайн Несебър кандидатства с пет проекта за нови училища и детски градини (Снимки) Бургазлия създаде уникален художествен проект – 13 метрово електронно тяло, тежащо 8 тона Център за млади таланти в Бургас обявява обучение по анимация Над 140 археологически разкопки чакат финансиране от държавата Полицията залови семейство иманяри, отмъкнали ценни антики от музея в Ахтопол (снимки) Ето какви ще са ползите от новия ВиК проект в Бургас Откриха древно светилище на 2 500 години в ж.к. "Изгрев" Община Бургас: Вече може да се кандидатства по програма за съфинансиране на културни проекти Популяризират по съвременен начин самобитността на рибарското селище
Тагове
археология Русокастро музей проект
Коментари

Още от последните новини