Проект за проучване на Русокастро получи финансиране

Проект за проучване на Русокастро получи финансиране - E-Burgas.com

Проект на Регионален исторически музей – Бургас за археологически разкопки и теренна консервация бе одобрен за финансова подкрепа през 2020 г. Той е за продължаване на проучването на замъка на средновековния град Русокастро. Финансирането е в размер на 23 780 лв. и е отпуснато от Министерството на културата на Република България. В групата, където кандидатства проекта – при най-значимите археологически обекти в България, са одобрени едва 36 проекта от цялата страна.

В голяма степен положителното класиране е следствие на факта, че проекта е съфинансиран за поредна година от Община Камено. През 2020 г. тя отпуска 35 000 лв. за продължаване на археологическите проучвания.

Паралелно с археологическата работа се извършва и проектирането на консервация, социализация и експониране на проучените крепостни стени, кули, сгради и други съоръжения в замъка.

Свързани статии
Археолози проучват водохранилището и източната крепостна стена на замъка в Русокастро Втора работна среща на комитета за управление на проект BSB 867 „Черноморски археологически, исторически и културен портал“ (ARHICUP) Археолози откриха наблюдателна кула и древно светилище от Елинистическата епоха край Бургас Археологически находки от три обекта показва музеят в Черноморец Динамично лято очаква возолазите от Созопол Представиха нов стратегически суперпроект в Созопол (Снимки) Бургас отново е първенец по най-много одобрени проекти Показват полицейски шапки и униформи на бургаска изложба Още една безценна находка е открита при разкопките в средновековния град Русокастро Етнографският музей отваря врати в старинна сграда в Морската градина
Тагове
археология Русокастро музей проект
Коментари

Още от последните новини