10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти

10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти - E-Burgas.com

На последното свое заседание Министерски съвет взе решение за целево финансиране в размер на 418 млн. лв. по инвестиционни проекти на над 220 общини в страната за обекти на техническата и социалната инфраструктура.

За област Бургас одобреното целево финансиране е близо 26 млн. лв. и обхваща проекти, представени от 10 общини от Бургаска област – Айтос, Бургас, Камено, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Созопол и Средец.

Средствата са предвидени за изграждане, реконструкция и рехабилитация на улици и тротоари градска среда; рехабилитация на общински пътища; реконструкция на компрометирани участъци от водопроводната мрежа в населените места и за аварийни ремонти на дъждовна канализация.

Свързани статии
Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Община Бургас с най-много одобрени социални проекти Още две области минават в червената ковид зона Шест институции от Бургас ще реализират проекти към Министерството на културата Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си 92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината Решават бъдещето на четири нови проекта в Айтос Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева
Тагове
общини финансиране проекти
Коментари

Още от последните новини