Община Бургас с най-много одобрени социални проекти

Община Бургас с най-много одобрени социални проекти - E-Burgas.com

За 4-ти пореден път Бургас е първенец в Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност на Министерство на труда и социалната политика, съобщи днес кметът Димитър Николов.

В обявения срок за кандидатстване Бургас подготви и подаде най-много кандидати – общо 14, а днес експертната комисия на МТСП класира 58 кандидата от общо 20 общини, като тези от Община Бургас са цели 12, с което се нареждаме отново на първо място с най-много подадени и одобрени проекти.

Класираните тази година обекти са 11 жилищни блока от бургаските комплекси „Лазур“, „Братя Миладинови“, „Възраждане“, „Славейков“, „Изгрев“ и „Меден рудник“ и 1 еднофамилна къща в кв. Крайморие.

Предстои сключване на договори с одобрените кандидати и избор на фирма-изпълнител, която да реализира инвестиционните проекти за изграждане на достъпна жилищна среда.

Кандидатстването по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хората с двигателни проблеми в Бургас е безплатно. През всички изминали досега кампании, както и през настоящата, Община Бургас поема изцяло координацията на процеса и разходите за изготвяне на инвестиционните проекти на всички сдружения на собствениците, които са кандидатствали в срок.

Програмата, която е по инициатива на кмета, се изпълнява за четвърта поредна година, като дава възможност за осигуряване на достъпна среда на хора с двигателни увреждания, живеещи както в панелни блокове, така и в еднофамилни къщи.

През изминалите три кампании – 2019, 2020 и 2021 г., на Националната програма за достъпна среда и лична мобилност Община Бургас се утвърди като първенец по одобрени проекти и успя да реализира успешно общо 57 рампи и подемни платформи в сгради в почти всички жилищни комплекси.

Свързани статии
Откриват Флората на Лазаровден Орхидееното общество отваря Болница за орхидея на Флора Бургас Вахтен офицер втори ранг е новата Мисис Бургас Едно от Златните момичета на България ще избира най- красивата омъжена жена на Бургас Десет смели жени ще се борят за титлата Мисис Бургас 2024 г Претендентките за титлата Мисис Бургас 2024 г заблестяват в официалните рокли на модна къща „Тонена" Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Кралица на Бургас 2017 Йовита Георгиева е сред звездните треньори в "Dancing Stars" Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Затварят Летище Бургас за почти месец
Тагове
проекти бургас социална програма
Коментари

Още от последните новини