Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи

Близо 200 общини получават пари за пътища и водопроводи - E-Burgas.com

Министерският съвет отпусна целева помощ от 166 млн. лв. за 194 общини. Финансирането е приоритетно за увеличаване на заплати на общински служители, ремонт на пътища и изграждане на водопроводи, публикува btvnovinite.bg. 

В решението е записано, че се увеличават заплатите на медицинския персонал в здравни кабинети, детски ясли и градини, държавни и общински училища. Финансова подкрепа получават също библиотеките и работещите в тях. 

„Подкрепяме общините, защото те са най-близо до хората и ежедневните им проблеми. Регионалната политика е сред основните ни приоритети. Държавата не е само магистрали. Хората в малките населени места също трябва да се движат по добри пътища и да имат качествен достъп до вода", заяви вицепремиерът Корнелия Нинова при представянето на мерките. 

Свързани статии
Димитър Николов представи нови бургаски проекти пред зам.-министър Община Бургас с най-много одобрени социални проекти 10 общини от Бургаска област получават пари за инфраструктурни проекти Още две области минават в червената ковид зона Шест институции от Бургас ще реализират проекти към Министерството на културата Общински проекти и ремонти на пътища чакат 3 млрд. лева от държавата Бургаски депутати: Общините имат нужда от подкрепа за проектите си 92 културни проекта са надидатствали за финансиране от общината Решават бъдещето на четири нови проекта в Айтос Държавата ще финансира общините по нов модел и с 8,3 млрд. лева
Тагове
общини финансиране проекти
Коментари