Прожектират безплатно на бургазлии "Жълт олеандър", очаква ги среща с Китодар

Прожектират безплатно на бургазлии

Освободете се от ангажименти на 13.11.2022 г. (неделя), защото предстои една неповторима киновечер с най-очаквания български филм за 2022 година! Екипът на невероятната черна комедия „Жълт олеандър“ и Община Бургас подаряват на бургазлии ексклузивна прожекция и среща с някои от главните виновници за осъществяването на проекта. Очакваме ви от 17.00 ч. в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК, при вход свободен.

Любителите на съвременното българско кино ще могат да се насладят не само на филма, но и да зададат своите въпроси в дискусия с Китодар Тодоров (в ролята на главния герой), Николай Мутафчиев (продуцент) и Лъчезар Аврамов (режисьор).

Сюжетът на „Жълт олеандър“ разказва за това какво включва перфектният план на съмнителен български политик за висок пост в Брюксел. А именно – красивата му млада съпруга Йоанна (Стефани Ивайло), една вила в планината, бивш италиански премиер и една тайна среща, която трябва да реши всичко. В сметката обаче не влизат появата на бивш любовник (Мариян Вълев) и едно безжизнено тяло, които объркват всичко.

Главните роли в „Жълт олеандър“ са поверeни на любимите български актьори Китодар Тодоров, Стефани Ивайло, Мариан Вълев, Леонид Йовчев, Елени Дикидис, както и на италианския актьор Лука Гобо.

Главен оператор на филма е световноизвестният Торстен Липсток. Продуцент е Николай Мутафчиев (Премиер Студио), а режисьор е Лъчезар Аврамов, познат ни още като режисьор на „Снимка с Юки“ (2019) и „Петък точно в пет“ (2015-2021). Николай Мутафчиев е продуцент на „Още една мечта“ (2012), „Рая на Данте“ (2021), „Петък точно в пет“ (2015-2021), „Копче за сън“ (2022) и други. Сценарият на филма е дело на Димитър Стоянович, който зрителите свързват с редица документални и игрални филми, включително „Снимка с Юки“ и др.

Трейлър

Фейсбук събитие

Свързани статии
"София филм фест на брега" стартира с над 20 филма, изложба и видео срещи Природозащитници споделят във филм предизвикателството да опазваш Атанасовското езеро Филмови продуценти с интерес към Бургас Мария Бакалова ще снима трилър с Ева Грийн за войната в Афганистан Иван Кокинов, който опита да убие ученика с нож, ще лежи 10 години Артхаус Бургас с интересна програма на Флората днес Емил Ованесов: Бургаският филмов фестивал се превърна в разпознаваема марка Касови филми от Боливуд с безплатни прожекции в Бургас Четири прожекции от фестивала "Киноваканция" може да гледаме днес Филм с Мария Бакалова ще закрие кинофестивала в Бургас
Тагове
китодар филм прожекция кино
Коментари

Още от последните новини