По 1000 души на ден се ваксинират срещу ковид в област Бургас

По 1000 души на ден се ваксинират срещу ковид в област Бургас - E-Burgas.com

По около 1000 души на ден се ваксинират срещу коронавирус в област Бургас почти месец след въвеждането на зелените сертификати. Преди мярката броят на имунизираните на ден беше двойно по-мапък от сега, а след въвеждането й достигна до 2000 души на ден.

Вчера в областта са поставени 755 дози от препарата на Pfizer-BioNTech, 300 на Janssen-Cilag и 77 на Moderna. 

Общо ваксинирани в област Бургас с поне една доза са 177 823 души, а със завършен ваксинационен цикъл 92 499 души или 25.9% от населението. 

Вчера още 322 души в областта са дали положителна проба за коронавирус. 

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини