Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон

Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон - E-Burgas.com

Неваксинираните срещу COVID-19 няма да могат да си поставят адаптирани ваксини срещу варианта „Омикрон". Това съобщиха от Европейската агенция за лекарствата и Европейската здравна агенция в съвместно изявление вчера.

Новите препарати са разработени така, че да действат като подсилващо вещество за вече ваксинирани хора. „Те са направени така, че да стимулират вече съществуващ имунитет, обясни в ефира на NOVA вирусологът проф. Радка Аргирова. По думите й, за да се възползваме от новата ваксина, можем да имаме както бустерна доза или две, така и само пълен курс на ваксинация срещу COVID-19. Проф. Аргирова подчерта, че от последната игла трябва да са минали поне три месеца, за да поставим препарата, който действа и срещу „Омикрон".

Очаква се новите ваксини да бъдат в България между края на септември и края на октомври месец.

Свързани статии
Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид 378 се ваксинираха срещу ковид за денонощието Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип Започва ваксиниране срещу ковид по населени места в региона, вижте графика Отварят нови пунктове за ваксиниране срещу ковид в региона Едва 3156 души се ваксинираха за 24 часа, 23% са новозаразените СЗО: Трябват нови ваксини срещу ковид и да се впръскват в носа СЗО зове за ускоряване на ваксинирането и носенето на маски 1 436 души са се ваксинирали за последното денонощие
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Неваксинираните срещу ковид няма да могат да се ваксинират срещу омикрон - E-Burgas.com

Регата 24 Май