Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип

Доставиха у нас близо 200 хиляди ваксини за сезонен грип - E-Burgas.com

190 000 ваксини срещу сезонен грип са доставени в у нас и до края на седмицата ще бъдат разпределени към личните лекари, съобщава cross.bg.

Всички над 65 години могат да получат безплатно грипна ваксина при своя общопрактикуващ лекар. Специалистите предупреждават, че с наближаването на сезона на респираторните заболявания и заради сходните симптоми заразяването с грип и ковид лесно може да се сбърка. За да се установи какво е заболяването е необходимо да се направи лабораторно изследване.

Ваксините срещу коронавирус и грип могат да бъдат приложени едновременно, но не трябва да се поставят на една и съща ръка. В страната има достатъчно количества от адаптираните ваксини срещу ковид. Днес изтича срокът на заповедта, с която противоепидемичните мерки в страната бяха удължени.

Свързани статии
Грипна ваканция и за учениците от Ямбол И София област обявява грипна епидемия Мобилен ваксинационен пункт срещу ковид за айтозлии до петък Отменя се грипната епидемия в Бургаско, значителен спад на заболелите В страната вече са налични нови ваксини срещу ковид Кои области у нас са в грипна епидемия и какво трябва да знаем за грипа Последен присъствен в бургаските училища, въведен е строг контрол на входа Кантарджиев: Пикът на грипа ще е в средата на февруари Ангел Кунчев: Навлизаме в грипната вълна Доц. Кунчев: Завръщат се вируси и грип, забавени от ковид
Тагове
ваксини грип
Коментари