Одобриха ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години в ЕС

Одобриха ваксината на Pfizer за деца от 5 до 11 години в ЕС - E-Burgas.com
Снимка: ВМА

В четвъртък регулаторният орган на ЕС за лекарствата одобри ваксината срещу коронавирус на Pfizer/BioNTech за деца на възраст от 5 до 11 години, като по този начин разчисти пътя за ваксинация във възрастова група, където вирусът се разпространява бързо.

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) съобщи, че експертна група е "препоръчала да се предостави разширение на показанията за ваксината срещу COVID-19 Cominraty, за да се включи използването ѝ при деца на възраст от 5 до 11 години", като използва търговското наименование на препарата.

Moderna също обяви преди няколко седмици, че е подала молба до ЕМА за одобрение на ваксината срещу COVID-19 за деца на възраст от шест до 11 години, съобщи американската биотехнологична компания пред АФП.

Дозировката за двете инжекции, приложени с интервал от четири седмици, е коригирана на 50 микрограма, в сравнение със 100 микрограма за по-възрастните пациенти.

Свързани статии
Проф. Кюркчиев: Бих препоръчал третата доза на всеки Ето къде можете да се ваксинирате срещу ковид в страната Съветват неваксинираните да отложат пътуванията си Над 19 500 са се ваксинирали вчера, 2 681 са новозаразените Ваксинационен пункт в Созопол ще работи днес и утре В Австрия затвор при отказ от ваксина Над 12 хиляди деца в България са напълно ваксинирани срещу ковид Д-р Спиридонова: Трябва да ограничим толерирането на неваксинираните 27% от населението на област Бургас е ваксинирано, близо 3000 души си сложиха бустерна доза Отново пунктове за ваксиниране отварят врати на различни места в страната
Тагове
ваксини
Коментари

Още от последните новини