Намаляват броя на секциите с по-малко от 2 устройства

Намаляват броя на секциите с по-малко от 2 устройства - E-Burgas.com

ЦИК намали секциите, в които през ноември ще се гласува с две машини. Според новите правила втора машина ще има в избирателните секции, в които на предходните избори са гласували над 349 души. Това означава, че от всички 9363 секции с машинно гласуване в страната, малко над 1100 ще са с по две устройства.

На заседанието си във вторник от ЦИК са открили процедура на договаряне без предварително обявление за обществена поръчка на обща стойност 6,8 млн. лева. Тя включва инсталиране на демоверсия на до 500 машини, изработване на параметри на бюлетините, профилактика и други основни дейности.

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Шеф в ЦИК: Разочарованието от политиците са причина за ниския вот Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната 9363 ще са секциите в страната с машинно гласуване ЦИК: "Мъртвите души" са във всички списъци Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини Публикуваха обучителни видеа за изборите на 14 ноември
Тагове
цик секции машини
Коментари

Още от последните новини