МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини

МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини - E-Burgas.com
Архив БНТ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка за новопоявилите се машини, съобщиха от ведомството. 

Поводът за проверката е, че след обявените първоначално 228 несертифицирани устройства, на летището в София бяха открити още 150, а днес Централната избирателна комисия обяви, че има 199 на територията на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” в София. Междувременно стана ясно, че 150-те машини от летището са тези, които са в Висшето транспортно училище, като към тях са добавени 36, пристигнали 10 дни по-рано, и 13, които са останали от вота през пролетта.

От вътрешното ведомство допълват, че проверката трябва да изясни "в детайли въпроса" с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД.

Срокът на проверката е краят на днешния ден. След приключването ѝ обществото ще бъде уведомено за резултатите, посочват от МВР.

Допълнителните 228 машини за гласуване са за демонстрации в Армения и Грузия, обяви преди дни заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по повод казуса с допълнителните несертифицирани машини. Днес пред телевизия "Нова нюз" шефът на фирмата вносител на машините "Сиела Норма" Веселин Тодоров коментира: "Обработили сме около 5000-6000 машини, около 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни."

Свързани статии
Инспектираха плаж "Къмпинг Китен" след пожара, откриха множество нарушения (Снимки) МОСВ стартира проверка на пристанището в Черноморец Отново ден за размисъл При 42.85% обработени протоколи: ПП - 25.97%, ГЕРБ - 21.42%, Николай Хаджигенов хареса Кирил Петков за премиер Бургас на път да проспи изборния ден, гласовете за президент повече от тези за НС Борисов гласувал за промяна на промяната Малко Търново, Приморско и Царево най-активни на вота в Бургаско 550 образувани преписки за изборни нарушения Ден за рзмисъл е, в сила са някои ограничения
Тагове
избори машини проверка
Коментари

Още от последните новини