МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини

МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини - E-Burgas.com
Архив БНТ

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разпореди спешна проверка за новопоявилите се машини, съобщиха от ведомството. 

Поводът за проверката е, че след обявените първоначално 228 несертифицирани устройства, на летището в София бяха открити още 150, а днес Централната избирателна комисия обяви, че има 199 на територията на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” в София. Междувременно стана ясно, че 150-те машини от летището са тези, които са в Висшето транспортно училище, като към тях са добавени 36, пристигнали 10 дни по-рано, и 13, които са останали от вота през пролетта.

От вътрешното ведомство допълват, че проверката трябва да изясни "в детайли въпроса" с новопоявилите се машини на „Сиела Норма“ АД.

Срокът на проверката е краят на днешния ден. След приключването ѝ обществото ще бъде уведомено за резултатите, посочват от МВР.

Допълнителните 228 машини за гласуване са за демонстрации в Армения и Грузия, обяви преди дни заместник-председателят на ЦИК Цветозар Томов пред БНР по повод казуса с допълнителните несертифицирани машини. Днес пред телевизия "Нова нюз" шефът на фирмата вносител на машините "Сиела Норма" Веселин Тодоров коментира: "Обработили сме около 5000-6000 машини, около 150 имат нужда от ремонт. Ето защо ни трябват около 400 резервни."

Свързани статии
Мнозинството от българите предпочита да гласува с машини за честни избори Официално: В 48-ото Народно събрание влизат 7 партии Ден за размисъл преди изборите утре Ясен е графикът за обучения на СИК в Бургас СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Демонстрации как се гласува с машина започват на ключови места в Бургас Започна пробното гласуване, 400 машини вече са из страната Българите зад граница с все по-слаб интерес към изборите МВР пусна телефонна линия за сигнали, свързани с изборите "Закрила на детето" към политиците: Винмавайте с правата на децата по време на кампаниите си
Тагове
избори машини проверка
Коментари

Още от последните новини

Светът
МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини - E-Burgas.com

TikTock

Светът
МВР извършва спешна проверка на новопоявилите се машини - E-Burgas.com

Африка