Над 50% от българите доволни от МВР

Над 50% от българите доволни от МВР  - E-Burgas.com

Масово полицаите са неудовлетворени от работата си

Малко повече от половината българи се чувстват сигурни и спокойни за себе си, а около 60 на сто са напълно или по-скоро удовлетворени от работата на служителите на МВР. Това каза в интервю за БТА Радостина Якимова - директор на Фондация „Общество и сигурност“.

Гражданите очакват оперативност и ефективност от страна на правозащитните органи. Голяма част от участвалите в нашите допитвания казват, че за тях сигурността не е свързана само с работата на МВР, но и със съдебната система и нейната ефективност, посочи Якимова.

Повечето хора, които изпитват несигурност, казват, че причина са двойните стандарти и усещането, че закононарушителите и престъпниците не се наказват адекватно. Освен това фактор е усещането, че ако настъпи риск за живота и здравето, то полицията няма да реагира навреме и адекватно, посочи още Радостина Якимова.

 

Свързани статии
28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Зам.-министър на МВР: Правим всичко, за да отговорим на справедливите искания на служителите Пожарникарите у нас износвали стари униформи на колеги от Европа и САЩ
Тагове
мвр
Коментари

Още от последните новини