Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите

Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите - E-Burgas.com

„От вчера в областната дирекция на МВР в Бургас има изградени 7 контролно- пропускателни пунктове, за да бъде ограничен изцяло мигрантският натиск към АМ Тракия”, като участват и служители на жандармерията. Те са разположени в обръч около областния град". Това обяви по bTV Станимир Станев, зам.-главен секретар на МВР. 

Охранител откри 35 мигранти в лозята край карнобатското село Аспарухово. Чул е съмнителни шумове в лозята и е решил, че става дума за крадци. Вместо с обирджии обаче се сблъскал с голяма група нелегални мигранти и е сигнализирал в полицията. 

"Мигрантите са достигали пеш. Те са мотивирани и изминават десетки километри на крак. Най-вероятно са преминали границата, прескачайки оградата", уточни Станев. 

Според него има намаляване на мигрантите във вътрешността на страната, но натискът по границата остава силен, като до 1000 души се опитват нелегално да влязат в България. 

В Сливенско и Пловдив бяха разбити две групи за трафик на мигранти. В групата са участвали и около 5 служители на МВР подчерта Станимир Станев. 

Свързани статии
Хванаха три коли с мигранти, преминали са и през Бургас Поредна катастрофа с мигранти, шофьорът избяга Бивш главсек на МВР: И ДАНС е замесена в каналите с мигранти 100 хиляди мигранти са опитали да влязат у нас през Турция от началото на годинатa 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Мигрантският натиск продължава и по море! 38 сирийци и афганистанци, сред които и бебе, дойдоха с лодка Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември Военни поемат контрола на границата, изтеглят командированите полицаи заради изборите Демерджиев: Тече проверка в Гранична полиция, мигрантският натиск е най-голям от години Украинката-трафикант остава в ареста, превозвала сирийците със служебен автомобил
Тагове
мигранти мвр
Коментари

Още от последните новини