Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години

Служители на МВР осъдили системата с 15 млн.лв. за 5 години - E-Burgas.com

Най-големите проблеми във вътрешното министерство бяха дискутирани на специален форум в Бургас

Служители на Министерството на вътрешните работи, по-конкретно полицаи, са осъдили най-голямата родна институция в размер на 15 млн.лв. в рамките на 5 години. Тази равносметка разкриха от Синдикалната федерация на МВР по време на форум за риска, стреса националните и регионалните проблеми на МВР, който се проведе в Бургас. Въпросната сума е от множество лични дела на служители за нарушени права.

„Представете си, ако тази сума, бе оползотворена за развитието на институцията. Това са дела от неправилно наложени наказaния. Директори на ОД на МВР лично купуват облекло за служителите си. Заводските цени на обувките са 40 лв., а се купуват от институцията за 100 лв. Пожарникари си купуват сами работно облекло втора употреба от Канада и други държави“, разкри председателят на синдиката Валентин Попов.

По време на дискусиите бяха отбелязани и други фрапантни случаи, в които служители рискуват здравето и живота си буквално със самото си ходене на работа поради опасни сгради. Такива са сданието на ПБЗН-Варна и това на криминалистите в София, от чиито стени пада азбест докато работят.

На срещата бяха презентирани най-съществените проблеми в МВР след проучвания между над 1600 служители, финансирани от специална норвежка програма. Местни парламентаристи приеха емоционално представените факти и обещаха съдействие в рамките на компетенциите и възможностите им.

Участие във форума днес взеха областният управител Стойко Танков, общински съветници, представители на бургаската фондация „Евгений Мосинов“, депутатът Цончо Ганев, местни медии и др.

Свързани статии
28 екипа се борят за "Пътен полицай на годината" Започват проверки в МВР, уволняват всеки пиян или надрусан зад волана 24 задържани при масирани полицейски акции в цялата страна Контролни пунктове на МВР около Бургас заради мигрантите Драстично намаление на цените по Южното Черноморие през септември МВР: Дрогата побеждава алкохола зад волана Над 50% от българите доволни от МВР Обсъждат мерките за енергийна ефективност на специален форум в Бургас Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Зам.-министър на МВР: Правим всичко, за да отговорим на справедливите искания на служителите
Тагове
мвр форум фондация
Коментари

Още от последните новини